U trendu

Ove vrste seksa bi apsolutno svako trebalo da doživi barem jednom u životu

Postoje brojne varijante i varijacije seksa i ta lista je skoro pa beskrajna. S druge strane, postoje i neki „klasici“, varijante seksa koje bi svakako svi trebalo da dožive. Barem jednom, a možda i češće…

Brzi seks ili „seks na brzaka“

Gosti dolaze za petnaestak minuta. Hrana je spremna. Sto je postavljen. Možda možete da još jednom prebrišete čaše za vino. A možda bi mogli da imate seks.

Seks za koji se ne morate da se skidate, nekomplikovan je, ali istovremeno i precizan i samo s jednim ciljem. Šteta što se najčešće odlučujemo za vinske čaše. Budući da verujemo da seksualni zalogaj ionako nema nutritivnu vrednost, brza hrana je obično potcenjena.  Nažalost, nikada ne možemo da saznamo koliko se toga može dogoditi za samo pet minuta: puno pomaže ako se opustite da možete bez problema da pristupite poslu. Prema istraživanju, suprotno glasinama koje govore drugačije, ženama je često potrebno samo nekoliko minuta za orgazam.

I još jedan argument da se seks na brzaka uvrsti kao stalni član erotskog orkestra: s njim ste u strastvenom kontaktu čak i u stresnim trenucima.

Naime, brzi seks oslobađa dobru količinu hormona oksitocina, koji stvara osećaj bliskosti i intimnosti. Najviše od svega budi apetit za nastavak. Kad gosti odu…

Tajni seks

Za ovakvu vrstu seksa morate se pridržavati dogovora koji zapravo pripada različitim planetama: jako se zagrejati i još uvek biti u mogućnosti da ostanete vrlo tihi, predate se i istovremeno imate okolinu na svom radaru. Na primer, zato što deca ne bi trebalo ništa da primete. Ili komšije.

Nije uvek lako. Ali, seks voli takvu tajnovitost, voli da se igrati žmurke, jer je to pomalo kao da radite nešto zabranjeno, nepristojno. „Pssst, niko ne sme da zna“, može razveseliti aktere. Ovakav je seks takođe veliki kompliment. Govori partneru: „Želim te, čak i pod teškim uslovima.“ Stoga ne samo da pokazuje mladim roditeljima što su sve spremni da urade da ne dođe do razdoblja „bez seksa“.

Dogovoreni seks

Ništa nije tako opuštajuće kao poznato, pouzdano. Po mogućnosti u fiksnom terminu. Na primer, svake nedjelje. To daje emocionalnu sigurnost, kažu psiholozi. Rutina garantuje opušteni orgazam. Možda nekome još uvek zvuči tako kao da je ovaj seks dosadan, ali to nije istina.

Bez ovih čvrsto rezervisanih sati verovatno ne bismo uopšte imali seks u određenim fazama života, jer smo previše pod stresom da bismo se najbolje ponašali u krevetu. Bez lošeg seksa čovek ne bi cenio dobar seks.

Seks za vreme ljutnje i svađe

Navodno ima parova koji se vraćaju u krevet tek kad se pomire nakon svađe. Ali, da li to zaista dobra stvar? Jesu li potpuni sklad i duboko razumevanje preduslovi za dobar seks? Zapravo, ponekad bi trebalo da budemo zahvalni na gnevu i svađi. Naročito u dugotrajnoj vezi, kada libido rado pada, jer sve teče tako lepo, mlako i gotovo u bratsko-sestrinskom skladu.

Terapeuti za parove slažu se da je neobuzdanoj požudi i želji s vremena na vreme potrebna i neobičnost. A kad bi to moglo bolje nego nakon svađe? Ne, ne morate da se pomirite pre seksa, to možete da uradite mnogo bolje tokom seksa – i tako radosno uživate u besu, a nakon toga ćete i tako biti previše iscrpljeni kako biste se ljutili, piše Miss7.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)