U trendu

Partner odbija seks!

Uprkos svim pričama o muškarcima koji bi uvek hteli, nije nikakva retkost da muškarac u nekom trenutku odbije seks sa svojom partnerkom. Žena se tada najčešće nađe u čudu, i ne zna kako da reaguje, naročito ako takva situacija potraje.

Najčešće, žena je u ovakvim slučajevima u jednom u pravu: razloga za zabrinutost ima. Naime, nekada se radi samo o tome da je muškarac iscrpljen od posla, da je pod stresom, da mu je krizni period u firmi, i da ga to toliko iznuruje da mu nije do seksa, ili ima nekih drugih problema zbog kojih je pod stresom. Međutim, ti problemi, bilo da su poslovni ili neke druge prirode, privremeni su, i jednom kad kriza prođe, muškarcu će se vratiti želja za seksom. Može da se desi i da je samo takav period u vezi; dešava se da ljudima na neko vreme, čak i bez posebnog razloga, oslabi libido, da bi se kasnije vratio na prethodno stanje.

To je nekad. Mnogo češće je muškarčevo odbijanje seksa samo jedan od simptoma toga da s vezom nešto ozbiljno nije u redu. Moguće je da ste se otuđili jedno od drugog, da partner oseća emotivnu distancu, ali se boji da priča o tome ili ne zna kako to da učini. Najgora varijanta je da se radi o tome da on oseća krivicu zbog prevare.

Šta učiniti u ovakvoj situaciji, to jest, nakon što ste sačekali da prođe kriza, odnosno, neki period posle kojeg puko čekanje postaje besmisleno? Ono što ne treba da učinite jeste da sakupite razne seksi savete iz časopisa, tipa paljenje sveća i erotska masaža – to ovde ne pomaže. Pomaže samo jedna stvar, a to je iskren razgovor. Bez optužbi, bez cviljenja, bez emotivnih ucena, bez presije – samo razgovor u kojem ćete pokušati da ustanovite u čemu je problem.

Jednom kada to saznate, moći ćete – obavezno zajedno – da razmislite i o tome šta dalje, kako taj problem rešiti. Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.