Podsetnik za izlaske s mogućim partnerima (2)

Nekada su pravila o izlascima s potencijalnim partnerima ili partnerkama bila znatno jasnija i određenija, danas se često smatra da sve može da prođe – ili se nema ni najblaža predstava kako se poneti. Zato evo malog podsetnika za početak.
Budite pozitivni. Iskrenost je dobra stvar, bez nje nema veze, ali se treba potruditi da budete pozitivni. Niko ne želi da bude s nekim ko stalno kukumavči i stalno se žali na nešto, kao ni s mrzovoljnom osobom kojoj ništa ne valja. Čak i ako vam se ne dopada nešto, nađite pozitivan način da to izrazite. Recimo, svesni ste da bi trebalo da vežbate, ali zaista ne volite vežbanje – to možete formulisati kao „radije bih šetao/šetala pored reke nego proveo/provela sate na spravi po kojoj hodaš, a ne stižeš nigde“.
Ne dopustite da vas uvuku u priču o golicavim seksualnim detaljima, ne na početku. Izbegnite odgovor na pitanje s koliko ste partnera ili partnerki spavali, ili šta je najluđe što ste uradili u krevetu. Pitanje o broju seksualnih partnera je krajnje nezgodno jer svako ima neki svoj broj koji smatra prihvatljivim, a vi ne možete unapred znati koji je; plus, koju god brojku da kažete, to će automatski dovesti do nekih zaključaka o vama („laki“ ste, hladni ste, nešto nije u redu s vama…). Umesto da odgovorite na takvo pitanje, recite da o tim stvarima ne ćaskate u javnosti (govorimo o samom početku veze ili o upoznavanju koje bi tek moglo da dovede do veze – ili ne – tako da ta osoba nema pravo da očekuje da je tretirate kao nekog specijalnog kome poveravate intimne detalje). Na sličan način se može izaći na kraj i s pitanjem o krevetskim ludorijama.
Ne izbegavajte zajedničke sastanke. Nekad je to bilo samo za tinejdžere, vi povedete prijateljicu, on povede prijatelja, ili vas neko povede – ali, to je nešto što jako lepo funkcioniše i za starije (starije od tinejdžera). U prijateljskoj i opuštenoj atmosferi zajedničkog izlaska je znatno lakše upoznati nekog. Ukoliko vam se neko dopadne, ne čekajte kraj večeri da im to stavite do znanja, jer se može desiti da odu ranije. Nemojte biti stidljivi, uspostavite kontakt, popričajte bar malo s tom osobom i razmenite brojeve telefona.
Ne zaboravite na lepe manire, ma koliko ih neki smatrali zastarelim. Damama pridržite vrata, stolicu i kaput, izvedite ih na romantičan sastanak, ponašajte se kavaljerski, nemojte automatski da pretpostavite da vam ona to neće dozvoliti. Što se dama tiče: dopustite gospodinu da se ponaša kavaljerski i ne zaboravite da mu se zahvalite na svim tim lepim gestovima – mnogi muškarci se osećaju kao da žena ne ceni to što se oni potrude oko nje, da i ne primeti da se trude. Lepim manirima, makar ih neki smatrali zastarelim, i dalje je moguće osvojiti potencijalne partnere.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.