Polako s pijanstvom pred novom osobom

Ima onih koji su prilikom upoznavanja ili prvog izlaska s novom osobom veoma nervozni, i onda posegnu za pićem. S time bi bilo dobro biti oprezan kako prvi utisak o vama ne bi bio da ste alkoholičar koji ne ume da se ponaša.
Neko bi rekao da vam od jedne čašice ili od čaše vina neće biti ništa. Najverovatnije neće ako niste potpuno neotporni na alkohol, ali jedna čaša neretko vodi sledećoj, sledeća još jednoj, i tako ko zna dokle. A ljudi se uglavnom drugačije ponašaju kad su pijani nego kad su trezni; ima ih koji nisu svesni kako se ponašaju kao pijani ni koliko neprijatni tad umeju da budu, ali ponašanje im se definitivno promeni.
Rezultat? Uzeli ste nekoliko pića da se ohrabrite i neprikladno se poneli pred osobom koju pokušavate da upoznate. Ne kažemo da, ako želite da budete u vezi, nikada ne smete da popijete ni gutljaj alkohola (mada se vaša jetra neće buniti ako alkohol izbegavate), ali je poželjno da vas ta osoba prvo upozna u treznom izdanju, kako bi, u slučaju "pijanog lupetanja", znala da se vi obično ne ponašate tako (ako vam se ponašanje drastično pogorša kad pijete, bilo da postanete nasilni, ili jednostavno neprijatni, onda bi se trebalo u potpunosti uzdržavati od alkohola ukoliko želite i neku osobu u svom životu, a ne samo društvo flaše).
Jedna čašica vam može pomoći da se opustite. Ima onih kojima romantika ide uz vino (naravno, ne uz bure vina). To je u redu, i to nekima može pomoći. Međutim, količine veće od toga trebalo bi izbegavati pred osobom koju pokušavate da upoznate i da impresionirate, i to bi ih trebalo izbegavati dokle god se dovoljno dobro ne upoznate da znate da vam neće zameriti ako usled previše alkohola zaplićete jezikom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.