Poljubac: nekoliko tehničkih detalja

Poljubac je početak i kraj dobre seksualne igre, detalj koji govori mnogo o kvalitetu samog odnosa. Mnogi toga i nisu svesni, pa svoje poljupce „odrađuju“ rutinski ili se, nakon uvodnog poljupca, u vezi opuste, ne razmišljajući o tome kako je poljubac zapravo indikator prisustva ili odsustva strasti.

Kao i sve ostalo, dobro ljubljenje je pre svega prirodni dar, ali i tehnika koja se (kao i sve druge tehnike) može naučiti. Srećom, osnove ove tehnike nisu komplikovane, te je dovoljno da pospešite određene „aspekte“ svog poljupca i ubrzo poberete plodove svog rada, oličene u zadovoljstvu vašeg partnera.

Za početak, treba izbeći sve kvazifilmske varijante, poput frenetičnog uvijanja glavom, uzdisanja i guranja jezika u usta – ovo nipošto nisu detalji koji će nju/njega dovesti do vrhunca strasti; štaviše, takvo prenaglašeno ponašanje učiniće da izgledate smešno, što neće doprineti dinamici daljih dešavanja. Gutanje osobe „sa druge strane“ takođe nije poželjna strategija.

Pokret glave, dobro tempiran i sproveden, predstavlja jedan od važnijih gestova. Tajna je sadržana u tome da pokreti jezika, vrata i usana budu dobro koordinisani i usaglašeni; naravno – ne treba se unapred opteretiti osmišljavanjem celog procesa.

Jezik je čudesna spravica koju je moguće upotrebiti na razne načine – mnogi latinoljubavnici doveli su svoju tehniku ljubljenja do savršenstva tim naizgled malim, ali važnim detaljem. Naučite da dodirujete na razne načine usne partnera, napravite igru „osvajanja i povlačenja“ – sve to može i te kako da učini poljubac primamljivim.

Uz malo tehničkih saveta, puno strasti i nekoliko uvodnih pokušaja, vaš poljubac će postati nešto o čemu se sa uzdahom priča.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike