Potezi za uništavanje romantike (1)

Često se može naići na ženske žalbe kako muškarci nisu dovoljno romantični. Sad, neki nisu, neki jesu. A uopšte nije ni velika retkost da muškarac napravi neki romantičan gest – a njegova partnerka taj trenutak zabrlja, bilo nepažnjom, bilo zato što njoj tada nije do romantike već razmišlja o nečemu drugom, bilo iz nekog trećeg (četvrtog, petog…) razloga. Evo nekih takvih ženskih poteza koji potpuno, ali potpuno, unište romantiku trenutka (a ako takvih poteza bude previše ili su prečesti, unište i muškarčevu želju da bude romantičan).

On je napravio neku glupost i onda, kao znak izvinjenja, kupi partnerki narukvicu ili neki drugi komad nakita. A ona ga, kada vidi poklon, pita da li je sačuvao račun kako bi taj komad nakita mogla da zameni. Ako ovako postupite, nemojte da se iznenadite ukoliko sledeći put kao znak izvinjenja dobijete poklon čestitku.

Partner i partnerka leže nagi u krevetu. Ona mu u takvom trenutku saopšti da joj baš liči na njenog brata ili rođaka (ili, još gore, na nekog od njenih bivših). Nema veze ni ako on stvarno izgleda kao blizanac vašeg brata, to se ne saopštava u krevetu – pored toga što ubija romantiku, može da navede muškarca na ideju da se njoj zapravo sviđa njen brat.

Odluka za vikend je da nikuda ne izađete, već da uživate samo vas dvoje. Onda vi taj vikend provedete ćaskajući telefonom s drugaricama i pričajući o mnogo zgodnim muškarcima koje ste nedavno upoznali. Nije mnogo bolje ni ako razmenjujete tračeve ili recepte – poenta je da i fizički i psihički budete s partnerom i ni sa kim drugim.

On pita da li može nešto da učini za nju, a ona ga ignoriše ili odgovori da sada ništa ne želi jer gleda film (lakira nokte, sortira račune, štagod). Smislite bar nešto što može da učini – možda, da vam masira ramena?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.