Pregrizite jezik: Ovo nikada nemojte reći muškarcu s kojim ste u vezi

Iako su ženama neke izjave sasvim normalne, muškarcima one mogu biti znak za uzbunu – bilo da su uvod u svađu ili prozivanje njega da nešto pogrešno radi

1. Treba da razgovaramo…

Ovu frazu muškarci vide kao nagoveštaj svih mogućih problema. Čak i ako ona želi da razgovara o tome da nabave psa ili odu na izlet, sam prizvuk te rečenice upućuje ih da nešto nije u redu i već u startu se osećaju krivim. Muškarci bi radije da žene odmah pređu na stvar, umesto da koriste dramatične uvode.

2. Da li si ljubomoran?

Priznali to ili ne, većina muškaraca je ljubomorna, naročito ako je reč o ženi koju vole. Čuju li iz njenih usta konstantno jedno te isto muško ime, bilo da je reč o kolegi, konobaru, komšiji ili prijatelju, oni se ne koncentrišu više na priču već im glavom prolazi – zašto ga stalno spominješ, zar ti toliko znači?

3. Moja prijateljica misli da je naš seks dosadan

Žene, kao i muškarci, pričaju sa svojim prijateljicama o seksu. Međutim, dok pripadnici jačeg pola pričaju uopšteno ili se hvale svojim libidom i umećem, žene će pričati o konkretnim situacijama, upoređivati ili tražiti savete. Nijedan muškarac ne voli da čuje da se raspravlja o njegovom seksualnom umeću, da mu se smeju iza leđa ili analiziraju šta može ili ne može.

4. Svi muškarci…

Jedna od stvari koju muškarci ne podnose je generalizovanje kojim žene znaju da započnu razgovor. Oni se više ne mogu i ne žele koncentrisati na ono što im ona govori, jer osećaju da je samim uvodom njihova lepša polovina donela presudu da „on stalno nešto pogrešno radi“.

5. Da me voliš, nikad ne bi…

Iako svi ljudi imaju slične želje i potrebe, muškarci su ti koji svoje osećaje radije izražavaju delima nego rečima. Ako partnerka koristi tu frazu uz dodatak „da me voliš onda ne bi radio to“, oni naprosto ne znaju šta da kažu odnosno nisu tako vešti u argumentisanju. Radije bi da im partnerka kaže šta tačno želi, umesto da zbog njegovih propusta dovodi njegova osećanja u pitanje.

6. Ako su ti takvi prijatelji…

Muška prijateljstva su naizgled vrlo jednostavna stvar, ali ženama su ti odnosi često komplikovani. One često za prijateljice biraju one s kojima dele slična razmišljanja i stavove, dok muškarci neće ulaziti u dubinu pa ni osuđivati to što njihov prijatelj radi – njima je važno da imaju zajedničke aktivnosti i da se jedni prema drugima ponašaju O.K. Ovakvu frazu od partnerke doživljavaju kao pretnju prijateljstvu, odnosno pokušaje zabrane druženja, prozivanja njega da je isti kao prijatelj.

7. Da li je i tvoja bivša…

Iako često tvrde da to nije tako, muškarci ponekad poznaju žene bolje nego se one same znaju. Pominjanje bivših njima ne zvuči kao dobra ideja, bilo da bi priča o njoj mogla biti okidač ljubomore, upoređivanja ili pak pamćenja nekih detalja koje ona posle može koristiti u svađama.

8. Šta ti misliš?

Muškarci generalno ne vole konfliktne situacije i teško se snalaze u komplikovanim ženskim odnosima, naročito ako je reč o onim između njegove izabranice i majke. Stvar je u tome što znaju da će, ako se umešaju, jednoj strani obavezno biti krivi. Radije bi govorili o rešenju situacije, nego slušali beskonačna prepričavanja počinjenih „grešaka“ bilo koje strane.

9. Mislim da nešto nije u redu.

Muškarci ne podnose fraze za koje misle da su samo deo ženske taktike da prestanu da rade ono što trenutno rade i udovolje njoj. Ako je istina da on ne posvećuje partnerki dovoljno pažnje, on će to pre shvatiti njenim konkretnim delima – ako izađe, na primer, na kafu na koju on ne želida ide, umesto da ostane s njim i prigovara mu što nije išao.

10. Već sam ti sto puta rekla….

Osim ako je zaista reč o nekom konačnom razgovoru i zaključku, pa makar o raskidu veze, muškarci ne podnose stalno osvrtanje na probleme na dramatičan način – to vide kao zvocanje na koje se naviknu, ali bez istinske poente i namere. Nije stvar ni u razgovoru o problemima, već filozofskim zaključcima i premišljanjima koje se ponavljaju, a ne vode nigde.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.