Prijatelji ga navode na ludorije!

Dečaci su dečaci – nemirni, skloni raznim ludorijama. Šta očekivati od dece? Onda dečaci porastu, postanu mladići, pa muškarci. Uozbilje se i više nisu skloni ludorijama, naročito ne nečemu opasnom. Dok su bili dečaci, jednostavno nisu razumeli u kakvu su opasnost povremeno dovodili sebe – ali sada su odrasli, urazumili se, shvataju šta rade, pa su i oprezni i pažljivi. Tako bi, bar prema shvatanju većine žena, trebalo da bude – i onda ih dovede u očajanje kada se njihov dragi, pod uticajem svojih prijatelja (muških, naravno), odluči na nešto što bi moglo da bude opasno (recimo, na skok padobranom).

Zašto se i sasvim odrasli muškarci, odavno već zaposleni i teškoradeći, ponekad tako ponašaju u društvu svojih prijatelja? Dobro, nagovore ih prijatelji – ali zašto odrasla osoba dopusti da bude nagovorena na nešto luckasto ili čak i opasno? Dete možete da pitate: „Kad bi svi tvoji drugovi skočili u bunar, da li bi i ti to uradio?“, ali šta reći odraslom muškarcu koji se ponaša poput dečaka? I zašto, o, zašto to radi?

Odgovor na to pitanje nije komplikovan, mada je moguće da se neće dopasti ženama. Naime, kada čine luckaste ili opasne stvari u muškom društvu, muškarci se osećaju više mačo. To je ostatak iz mlađih dana, kada su uživali u takmičenju s prijateljima. Ta vrsta uživanja nikada ne nestaje u potpunosti, pa će u nadmetanjima i dokazivanjima uživati i odrasli muškarci.

Šta učiniti? Da pokušate da ga sprečite? Hmm… Da li se sećate koliko efekta ima na dečake kada majke pokušavaju da ih spreče u nečemu i kakvog to efekta ima? Baš tako – samo još više žele da urade ono što im je zabranjeno. Slično će reagovati i osećati se i vaš dragi – još više će želeti da se pridruži svojim prijateljima u ludiranju.

Na vašu žalost, ovde ništa ne možete da učinite. Pustite ga da ide – ako ništa drugo, biće veoma srećan kada se vrati.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike