Problematičan početak

Neke ljubavne veze počnu jako simpatično ili veselo, i to su počeci veza koji se kasnije rado prepričavaju – kad se prijateljima priča kako ste se upoznali, ili deci, ili unucima. Neki počeci su sasvim obični i potpuno nezanimljivi bilo za priču, bilo za slušanje (recimo, mama i tata su radili u istoj firmi, sretali se svakog dana, malo-pomalo se upoznavali, shvatili da bi tu moglo nešto da bude – do tog trenutka priče dete je već zadremalo ili učtivo čeka da završite pre nego što ode da radi nešto mnogo zanimljivije). Neki počeci, međutim, mogu da budu krajnje problematični.

Recimo, neko od njih dvoje je već u vezi, a „zablenu“ se jedno u drugo (obratite pažnju, u ovakvoj varijanti ne mora da dođe do prevare – to dvoje mogu da nešto urade i nakon što ono koje je u vezi raščisti svoju situaciju). Može se raditi o osobama iz drastično različitih sredina (rasa, veroispovest…), ili o šefu/šefici i podređenoj osobi, ili je problem, jednostavno, loš trenutak (u nevoljama ste do guše na svim planovima i baš tada upoznate osobu koja vam se zaista jako jako sviđa). Šta uraditi kad vam veza ima takav početak? Vredi li se uopšte truditi?

Iskustvo mnogih pokazuje da vredi. Možda ste se vas dvoje zagledali jedno u drugo iz pogrešnih razloga. U tom slučaju, razlike među vama će vam se vrlo brzo učiniti kao nepremostiva prepreka i rastaćete se. Međutim, ako se veza održi, ako je stvarno dobra, tokom vremena ono što je bilo problematično postane uzbudljivo, čak i šarmantno, a trud da se razlike prevaziđu dodatno zbliži partnere. Ma koliko problematičan početak bio, koliko god se okolina ne slagala sa takvom vezom, jednom kada svi uvide da ta veza ipak funkcioniše (naročito ako bude i dece) i oni u vašem okruženju smekšaju i prihvate vašu „problematičnu vezu“.

Kao što smo već rekli, nemaju sve veze sa problematičnim početkom srećan kraj – većina ih nema. Opet, ni veze sa običnim, pa ni one sa bajkovitim ili slatkim početkom (porodice su vam prijatelji, zajedno ste rasli, još u školskoj klupi je planirano venčanje…) nemaju uvek hepiend. Pravila, po običaju, nema, a mi samo možemo da vam poželimo dugu i srećnu vezu – bilo da je počela na konvencionalan ili ne baš konvencionalan način.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.