Proleće, sezona ljubavi

Proleće uskoro stiže, a o njemu se često priča kao o sezoni ljubavi i zaljubljivanja. To nije bez razloga, jer se mnogi u proleće zaista osećaju više raspoloženo za zaljubljivanje, ljubav, ili im barem poraste libido. Za to postoji više razloga.
Jedan od razloga ima veze s hormonima, kako muškim, tako i ženskim. S povećanom količinom sunčeve svetlosti, u muškom organizmu se stvara više testosterona, što muškarcima povećava libido. Što se žena tiče, kod njih se smanjuje količina melatonina, i zbog toga osećaju priliv energije, i, takođe, povećava im se libido.
Tu je i promena u oblačenju. Kako dođe lepše vreme, tako ni muškarci ni žene više nisu umotani u slojeve tople odeće, već pokazuju sve više sopstvene kože – mnogi taj period dočekaju s uživanjem i gledaju tela koja se sve više pokazuju. Ne zvuči vam romantično? Možda nije romantično, ali je potpuno normalna i zdrava reakcija.
Ima i onih koji na proleće počnu s nekom intenzivnijom fizičkom aktivnošću, kako bi poboljšali sopstveni izgled do sezone kupaćih kostima. A čak i oni koji ne počnu s vežbanjem u proleće se ipak više kreću nego tokom zime. I jedno i drugo dovodi do toga da se osećate bolje u sopstvenom telu, a ako se vi osećate bolje, time ćete privući i druge.
Nisu retka ni venčanja po lepom vremenu, što može da podstakne na romantične misli i na želju za zbližavanjem s nekim, a onda tog nekog i potražite. Dok je lepo vreme, ne ide se samo na venčanja već se i uopšteno uzev više izlazi, a onda su i veće šanse da sretnete nekog.
Neko bi mogao da kaže da sve navedeno dovodi do povećanja seksualne želje, što ne mora da ima nikakve veze s ljubavlju i zaljubljivanjem. Tačno je, seks i seksualna želja ne moraju da imaju veze s ljubavlju, ali kad vam se raspoloženje za upoznavanje ljudi poveća, kad više izlazite i upoznajete ljude, veće su šanse da upoznate i nekog za ljubav, a svakako ćete se osećati raspoloženo za bar nekakvu bliskost.
U svakom slučaju, kad otopli i dođe lepše vreme, izlazite i uživajte u društvu – kad se upoznajete s novim ljudima, veće su vam šanse da nađete nekog za ljubav i da se, dok uživate, pokažete u najboljem izdanju.

Ostavite komentar