Proslaviti izmišljene godišnjice

Kad vidite da neko drugi to radi, deluje vam smešno i luckasto i preterano, ali kada se jako zaljubite, lako se može desiti da želite da proslavite, recimo, šest meseci otkako ste se prvi put poljubili. A vašem dragom to može da izgleda besmisleno – i eto svađe.
Kad ste s divnim, predivnim, fantastičnim čovekom, ustreptali od zaljubljenosti, nije neobično da želite da proslavite ovaj momenat, onaj momenat, ma, može i posebno obeležavanje svakog sekunda koji ste proveli s njim (dobro, to već fizički nije izvodljivo, ali fizički jeste izvodljivo da imate jako mnogo proslava povezanih s različitim lepim momentima u vašoj prelepoj vezi). Da vidite nekog sa strane kako to radi i svaki čas nešto slavi, bilo bi vam šašavo – ali kad ste presrećni u ljubavi, nije neobično da osetite da vam je svaki trenutak poseban i da svaki zaslužuje posebno obeležavanje.
Nije ni neobično ni sramotno osećati se ovako, problem je samo što se to vašem partneru može učiniti bezveznim. A onda vi pomislite, razočarano, da njemu zapravo i nije toliko stalo do vas, da mu je manje lepo nego vama, čim tako reaguje. I zaboli vas to. A uopšte se ne radi o tome da mu nije stalo, niti da vas ne voli, samo ne misli da od svakog trenutka treba praviti državni praznik. To što ste vi srećni njemu je sasvim dovoljno da i on bude srećan, i ne oseća potrebu za nekom posebnom proslavom.
Vi ne mislite ništa loše, on ne misli ništa loše, a opet, vi se osetite povređeno, pa onda njemu bude žao jer sasvim sigurno nije želeo da vas povredi… A sve to u inače jako lepoj vezi. I nema baš mnogo smisla, zar ne? Šta tu učiniti pa da se oboje osećate dobro?
Ne bi bila loša ideja da ne smišljate proslavu za svaki trenutak, već samo za mali broj njih, za one baš posebne. Na taj način, kad se broj datuma za proslavu smanji, oni koji preostanu dobiće na značaju, i za vas i za njega. A kad vidi koliko uživate u tim proslavama i koliko vam znači svaki trenutak proveden s njim, ne brinite, počeće i on da smišlja prilike da vas obraduje i proslavi nešto s vama – ako vas muškarac koji je s vama voli, sasvim je sigurno da želi da da sve od sebe da vas vidi srećne i nasmejane.

Ostavite komentar