U trendu

Razgovor o polnim bolestima s novim partnerom

U svakoj ljubavnoj vezi, naročito onoj novoj, ponekad dođe do zaista neprijatnih momenata. Tema polnih bolesti, na primer – niko o tome ne želi da razgovara, a opet, vašeg i partnerovog zdravlja radi, trebalo bi tu temu pokrenuti pre nego što vas dvoje prvi put stupite u intimne odnose.
Kako to učiniti? Često je ženski način da nezgodnu temu pokrenu prvo kroz ćaskanje, ali ovde to nije izvodljivo – nikakvo ćaskanje o opasnostima od bolesti, crvenilu "tamo dole" koje se vraća ili o peckanju prilikom mokrenja neće dovesti do opuštene atmosfere. Ne postoji opuštena atmosfera kad je ovakva tema u pitanju, pa je najbolje s tim biti direktan.
Ne mislimo time da novog partnera detaljno ispitate o svim polnim bolestima koje je ikada imao, ili koje su njegove partnerke imale. Kad budete razgovarale o tome, nemojte se izvinjavati, mucati, zastajkivati… Tako ćete njemu signalizirati da i on treba tako da se ponaša, plus ćete samo stvar učiniti gorom, od brige za zdravlje i teme koju je razumno pokrenuti napravićete nešto prljavo i sramotno.
Umesto toga, duboko udahnite i recite mu da ste bile na redovnoj godišnjoj kontroli i testirale se na sve polno prenosive bolesti, i da su vam rezultati u redu – da li je i on bio na sličnim testovima? Nije prijatno reći tako nešto, ali rekle ste i "pregrmele" ste to.
Dobra stvar u postavljanju takvog pitanja mogla bi da bude ta što njime novom partneru signalizirate da želite intimne odnose s njim, da i ne spominjemo da vodite računa i o svom i o njegovom zdravlju. To bi moglo da dovede do toga da vam kaže ono što želite da znate, kao i da se, ako je potrebno, testira.
Šta ako ne postupi tako, šta ako vas napadne, bude neprijatan prema vama, izvređa vas? I tada je neprijatnost gotova – jer se sklanjate od takvog i ne vraćate se.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.