Ružno se ponaša prema uslužnom osoblju

Nekada je teško videti da će se osoba koju ste tek upoznali i koja vas je zainteresovala kasnije u vezi loše pokazati, ali nekada bude i prilično jasnih signala, kao što je onaj iz naslova. Ukoliko uočite nešto slično, dobro razmislite da li zaista želite nešto s tom osobom.
Upoznali ste nekoga, učinio vam se interesantan. Izašli ste na prvi sastanak, na večeru ili nešto slično. Prema vama, ta osoba je ljubazna, ali se veoma neprijatno ponaša prema konobaru. Samo što ga prostački ne izvređa jer pića nije doneo iste sekunde, ili zato što ste morali malo duže da čekate na hranu. Ukoliko ga nešto pitate o tome, odgovori vam da za vas sve mora da bude savršeno, ili da ne trpi nesposobne lenštine, ili da je konobar tu da vas usluži, ne da hvata zjala, ili nešto slično. Ako vam kaže da je to učinio zato da biste vi dobile bolju uslugu, ne nasedajte na to, jer se osoba koja se tako ponaša neće pokazati naročito pažljiva ni u vezi.
Na prvom sastanku, normalno je da ljudi pokušavaju da se pokažu u najboljem izdanju. A šta je njegovo najbolje izdanje, svađa i prostakluk? Ali, prema vama je ljubazan… Jeste, dok vas ne osvoji. Jednom kad vas bude smatrao svojom, kao što konobara smatra slugom jer ga plaća, kako će se tada ophoditi prema vama? Kakav će biti prema vama ukoliko od vas ne dobije ono što hoće, po mogućnosti smesta? Šta ako odbijete nešto što ne želite? Mislite li da će i dalje biti ljubazan prema vama? I taj konobar je ljudsko biće, ništa lošije od čoveka s kojim ste izašle. Ukoliko on nema poštovanja prema jednom ljudskom biću, hoće li ga imati prema nekom drugom (to jest vama)?
Ne kažemo, nekad se desi da je čovek prenapregnut i da je tanak sa živcima; moguće je da takav bude i na prvom sastanku, ko zna šta mu se sve izdešavalo. Međutim, ako vidite takvo ponašanje, otvorite četvore oči i uši, i na prvi signal da to nije bio izdvojeni incident, nego da se on i inače tako ponaša, sklanjajte se – poželjno bi bilo, pre nego što počne da se tako ponaša i prema vama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.