Samo za devojke: zlatna pravila prvog sastanka

 • Budite tačne. Ne postoji nešto kao „akademsko kašnjenje“. Čim zakasnite više od 30 sekundi, počeće da paniči, uveren da ste ga „ispalili“. Dolazi li po vas, zar zaista želite da u dnevnoj sobi ćaska s vašim ocem, sestrom ili cimerkom celih 20 minuta? To je i više nego dovoljno da se ispričaju neke priče…

 • Budite oprezne. Ako oblačite nešto laganije, pre no što izađete iz kupatila, znajte da će sigurno primetiti vaš pripijen veš. Možda vam se čini da nije obratio pažnju – on samo ne želi da pomislite kako je perverzan.

 • Recite mu nešto lepo. Devojke, i oni ponekad žele da čuju kako izgledaju sjajno tako doterani ili zakopčani do grla – to ih smiruje. Neka znaju da je vreme koje su utrošili na peglanje zaista vredelo.

 • Jedite. Ako vas izvede na večeru, preklinjemo vas, jedite nešto. Momci u agoniji smišljaju gde će vas izvesti, pa ako ništa ne naručite, misle da su uprskali. Rečenica: „Nisam gladna“ ne zvuči ubedljivo, posebno ako vam krči stomak.

 • Ne brinite. Prvo i osnovno: kako tradicija nalaže, u velikoj ste prednosti na prvom sastanku. Zašto? Po tradiciji, on je vas pozvao, i on mora da ostavi dobar utisak.

 • Zabavljajte se. Prestanite da se preslišavate u sebi. Ne „hvatajte beleške“ koje ćete prepričati drugaricama. Samo uživajte u društvu. Oni i te kako osete kada ih „ocenjujete“. To je obično onaj trenutak kada počnu da se ponašaju čudno – unervoze se. Dakle, ako je film zabavan, ako je šetnja sjajna ili je vožnja biciklima uzbudljiva – recite mu to.

 • Pružite mu šansu. To je prvi sastanak, možda se iz petnih žila trudi da vas impresionira. Verovatno ne izgleda kao onaj opušteni momak koji vas je prošle nedelje pozvao da izađete. Zašto? Zato što sada može da izgubi mnogo više, to jest – vas. Srediće se, i to vrlo brzo. Ako u ovom trenutku deluje smušeno, čudno ili previše nervozno, shvatite to kao kompliment. Očito mu je stalo do toga da vam se dopadne.

 • Budite svesne svog slušaoca. Recimo, momak koji pomno sluša vaše monotono brbljanje o novom paru cipela s previsokom petom (koje ste kupile pre tri dana) verovatno želi da preko vas dođe do vašeg brata. Samo se šalimo. Ne kažemo da se držite sporta ili kakvih muških tema, ali ipak posmatrajte njegov izraz lica i njegove reakcije. Pričajte o stvarima u kojima možete ravnopravno učestvovati. A opet, on je verovatno previše nervozan da bi normalno komunicirao… Ma, možete pričati šta vam je volja.

 • Pokažite malo entuzijazma. Nije trenutak za stidljivost. Ukoliko se dobro provodite, uverite ga da je vaš izlazak bio dobar potez. Ako vam se dopada, pokažite mu to. Znate sve one ženske trikove na koje padaju – dodirnite mu ruku i smejte se njegovim šalama; budite nasmejane; generalno, budite vesele. Ako poželite da ga zgrabite za ruku usred filma – samo napred.

 • Poljubac ili ne? Ponavljamo još jednom – vi ste u prednosti na prvom sastanku. On mora da bude kavaljer: isprati vas do vrata, kaže vam kako se sjajno proveo – i čeka; kao raznosač pice koji očekuje bakšiš. To je to. Možete se rukovati, zagrliti, mahnuti mu ili naprosto otići. Međutim, ako želite poljubac, morate to nagovestiti.

 • Napišite komentar

  Najnovije iz rubrike