U trendu

Seks i suze

Vođenje ljubavi je za većinu jedno od najlepših iskustava u životu, nešto u čemu se jako uživa. Opet, nekada se prilikom vođenja ljubavi dešavaju neobične stvari – recimo, da se partnerka rasplače (ne mislimo na slučajeve nasilja, pošto to onda ionako ne bi bilo vođenje ljubavi, nego seksualno nasilje). Za neke je još više zbunjujući slučaj kada se partner rasplače.

Ovakvo iskustvo redovno zbuni nerasplakanu stranu. Šta je sad to? Ne samo da ih zbuni već ih i uplaši – da nisu u nečemu pogrešili? Ne daj bože, povredili partnera ili partnerku? Ako nema povrede, zašto onda suze? Zar nisu uživali? Hiljadu pitanja javi se u takvoj situaciji.

Nakon što se rasplaču u toku ili posle seksa, žene su obično zbunjene, dok se muškarci koji su se rasplakali pretvaraju kao da se ništa nije desilo, kao da je sve proteklo isto kao i uvek. Njihovim partnerkama takva reakcija nekada bude čak i izluđujuća – a opet, malo koja žena želi da pokrene razgovor o tome.

U suštini, objašnjenje ove pojave je jednostavno – pod uticajem hormona i emocije jače prorade, pa u nekim slučajevima dođe i do suza. Muškarci, baš kao i žene, mogu da budu emotivni, pa i njih emocije mogu da ponesu u toj meri da se rasplaču. Takva muškarčeva reakcija iznenađujuća je za većinu žena, ali dešava se.

Šta učiniti u takvoj situaciji? U principu, ne morate da učinite ama baš ništa. Rasplakani partner ili partnerka nisu ni na koji način povređeni. Naravno, nežnost bi im prijala – baš kao što bi im prijala i da se nisu rasplakali. Ako vas ovakva njihova reakcija baš izluđuje, možete probati da razgovarate s njima i da ih pitate zbog čega ih emocije toliko ponesu. Mada, ako ste u stanju, najjednostavnije rešenje jeste da jednostavno prihvatite da im se to nekad dešava u toku ili nakon seksa i da „ne dižete frku“ zbog toga.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike