Seksualne fantazije o nasilju

Posle filma „Gladijator“, gladijatori su postali deo seksualnih fantazija nekih žena. Međutim, i znatno pre tog filma, žene su često fantazirale o mišićavim, snažnim muškarcima koji mogu da ih nose bez problema, o muškarcima koji su divlji i neobuzdani u krevetu; toliko neobuzdani da bi takav seksualni odnos veoma ličio na nasilje – svakako bi u stvarnosti bio prilično bolan.

Da ne bude zabune, u stvarnosti bi se svaka žena uplašila, ako ne bi i vrišteći pobegla, od divljačnog muškarca željnog seksa. Opet, fantazije o takvim muškarcima uopšte nisu retke, naročito nakon duge apstinencije ili usled nezadovoljavajućeg seksualnog života (kada žene čeznu da im se nešto intenzivno desi). Kako to?

Tako što, ma koliko fantazija bila nasilna, žena ostaje sve vreme svesna da se radi o fantaziji. Bezbedna je. Niko je zaista ne napada. U fantazijama, makar one bile i sado-mazohističkog karaktera, nema stvarnog bola. Sve, apsolutno sve, bude pod kontrolom – i može da prestane i prestaje istog sekunda kada žena to poželi.

Drastičan primer fantazije o nasilju u seksu su, svakako, fantazije o silovanju – i one nisu retke. S druge strane, izuzev u nekim oboljenjima, ne postoji žena koja silovanje zaista želi. Da li je to paradoks? Ne zaista; pored toga što fantazija o silovanju potpada pod fantazije o divljem seksu, tu postoji još nešto. Mnogim ženama je nametnut stav da je sramota kada poštena žena želi da uživa u seksu, da samo prljave žene mogu tako nešto da žele. Zato će se mnoge žene osećati krivim što žele da uživaju u vođenju ljubavi – a u fantazijama o silovanju, ona nije odgovorna za to što se događa, prisiljena je, pa prema tome nije ni kriva.

Neki muškarci će se osećati ugroženo kad vide da se njihovoj dragoj dopada mišićavi tip na filmu i pitaće se kakve bi on šanse imao pored takvog. Odgovor je da bi im šanse bile odlične – jer su takvi „divlji i razbacani“ dobri jedino za fantazije, a u stvarnom životu bili bi krajnje nepoželjni. Ako se pitate kako onda takvi „nepoželjni“ imaju toliko obožavateljki – tako što u privatnom životu ne jure unaokolo polugoli niti su nasilni, već se pristojno ponašaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.