Smeh u toku seksa

Foto: Dannymoore1973/Pixabay.com

Prilikom vođenja ljubavi mogu se desiti neke neočekivane reakcije, recimo, dešava se da žena bez ikakvog vidljivog razloga zaplače ili da počne da se smeje i da ne može da prestane s tim. To nije ništa nenormalno ni zabrinjavajuće.

Može da bude pomalo nezgodno, naravno, naročito zato što je smeh u principu društveni fenomen, odnosno, “zarazan” je, pa zbog ženinog smeha i muškarac počne da se smeje, onda se i ona smeje sve više, što njega podstakne na još smeha… Moguće i dok oboje ne počnu da štucaju od toliko smejanja (što može da bude dovoljno smešno da opet počnu da se smeju). Šašavo. Nije da je smeh loša stvar – naprotiv, uglavnom ga nema dovoljno – ali dok vodite ljubav, verovatno ne želite da vas uhvati napad smeha.

Kako uopšte dolazi do te pojave? Smeh je jedan od načina da se oslobodimo nakupljene tenzije – a tokom seksa i te kako dolazi do tenzije, u prijatnom smislu, ali to je i dalje napetost. Možda ste disali prebrzo i nakupilo se previše vazduha, možda je napetost u mišićima narasla dotle da je oslobađanje od te tenzije postalo neophodno – može se čak raditi i o specifičnom obliku orgazma. Koji god da je uzrok, radi se o prirodnoj reakciji organizma, i to o zdravoj reakciji, tako da razloga za zabrinutost nema.

Šta bi tu trebalo uraditi? Ništa posebno. Dovoljno je da oba partnera budu svesna da je to za osobu koja se smeje normalna reakcija, kao i da će smeh proći jednom kad se organizam oslobodi viška napetosti. Partneri mogu i da iskoriste priliku da se smeju zajedno – smeh je nešto što će ih zbližiti i poboljšati im raspoloženje. Naravno, neće ni trajati beskonačno dugo – a tada možete nastaviti tamo gde ste stali, razvedreni smehom i još jednim oblikom zajedničkog uživanja.

Zadovoljstva i smeha teško da ikada može biti previše.

3 komentara

  • blajbi

    A kada muskarac pocne da se smeje?

  • Mina Bojović

    Ne znam zašto prave toliku polemiku oko toga. Pa, zar to nije zanimljiva stvar koja može svakom od nas da se desi. A i ako dođe od toga treba, okrenuti na šalu. Ipak je premalo smeha u nasim životima poslednjih godina. Ja barem tako mislim.

  • Milan Milaković

    Da, i to se dešava, ali kao što i autor ovog teksta kaže, treba u tim momentima to prihvatiti na pravi način, kako eventualna nepromišljena reakcija ne bi povredila osobu sa kojom smo tom prilikom.

Ostavite komentar

Oznake