najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Spavanje u odvojenim krevetima ili sobama

Jedno vreme su u američkim filmovima prikazivali supružnike kako spavaju u odvojenim krevetima, iako su svi znali da to uopšte ne odgovara istini.

Međutim, u nekim situacijama, spavanje u odvojenim krevetima ili odvojenim sobama može da bude veoma pozitivno po vezu.

Zar to neće umanjiti blsikost među partnerima, ceo dan provedu odvojeno zbog posla, a onda čak i ne spavaju zajedno? Ne nužno, naročito ne ako sa spavanjem u zajedničkom krevetu ili u istoj sobi postoji ozbiljan problem. Kakav?

Hrkanje partnera ili partnerke je jedan – verovali ili ne, ljudi su se razvodili zbog hrkanja, zbog izmrcvarenosti uzrokovane hroničnom neispavanošću. Problem može da bude i voljena osoba koja veoma nemirno spava, pa od njenog bacakanja i prevrtanja ne možete da se naspavate ni vi, a postoji čak i mogućnost da vas u snu prilično bolno udari. Niko ove stvari ne radi namerno, ali to što znate da nije bilo namerno ni svesno nije od velike pomoći ako ste stalno neispavani i/ili izudarani.

Uz to, neki parovi otkriju da im to što spavaju u odvojenim krevetima ili sobama povećava čežnju za voljenom osobom, pa se još više trude da zajedno uživaju onda kada su budni, i tako im se i međusobna bliskost poveća. Užele se jedno drugog, i još više uživaju u prisustvu jedno drugog. Važno je da voljena osoba razume da to što spavate u odvojenim krevetima ili sobama nije kazna, već da vam je to zaista potrebno.

Ukoliko je bilo nekih problema zbog kojih ste počeli da spavate odvojeno, i ti problemi su takvim spavanjem uklonjeni, i to povećava bliskost.

Voljena osoba vas više ne iritira, i još, kad konačno možete da se naspavate, otkrijete da imate znatno više energije, što vas, između ostalog, može odvesti u zajednički krevet – ali ne da tamo spavate.

Spavanje u odvojenim krevetima nije dobro rešenje za svaki par, ima onih kojima je već sama ideja previše odbojna, ali ima i parova koji otkriju da im tako više prija i da im to čak spasava vezu. Šta je bolje za baš vašu vezu najbolje znate vi i voljena osoba.

1 komentar
  1. Irena M

    Ovo je odlična ideja! Ukoliko neko ima problema dok spava sa partnerom u jednom krevetu, to samo može da dovede, zbog konstantne neispavanosti, do povećanja nervoze u ovom inače stresnom vremenu, a kome to treba. Meni je prilično bitno da dobro spavam.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike