U trendu

Špijun iz „muškog ugla“

Kao i skoro svaka žena, imate prijateljice. Možda ih imate mnogo, a možda samo nekoliko – ali onih pravih, iskrenih, s kojima ste zaista bliske; prijateljice koje su tu kad vam je sve potaman, kao i u slučajevima najraznovrsnijih katastrofa, između ostalog, i onih ljubavnih; prijateljice koje će vas utešiti i posavetovati o čemu god da se radi – od neuspelih vanilica do ljubavnih jada. Za ovo poslednje mogu vam jako korisni biti i prijatelji, a ne samo prijateljice.

Naravno, to bi morao da bude zaista blizak prijatelj – inače mu nećete verovati dovoljno da mu poverite intimne probleme. Takođe, poželjno je da bude neko s kim uopšte ne razmatrate vezu, kako tešenje i savetovanje ne bi otišli na pogrešnu stranu. Za one koji previše gledaju novije serije i previše zavise od trendova: ne, nije neophodno da taj prijatelj bude gej – dovoljno je da ste oboje svesni da ne želite da budete par i da to što se jedno drugom poveravate nije uvod u vezu.

Zašto prijatelj, ako već imate dobre prijateljice, i to prijateljice koje razgovor o intimnim temama neće shvatiti na pogrešan način, prijateljice za koje ste sasvim sigurne da imaju dobre namere? Njihove namere jesu dobre, ali nisu ni one sveznajuće. To ne znači da su prijatelji sveznajući, ali će stvari posmatrati iz drugačijeg ugla – iz muškog ugla. Verovatnije je da će muškarac razumeti zašto je neki muškarac postupio ovako ili onako, nego da će to razumeti žena (naravno, može i žena da razume, ali je za muškarca verovatnije da ispravno nasluti). Takođe, muškarčev savet kako da postupite u takvoj situaciji mogao bi se pokazati efikasniji nego savet neke žene.

Da ne bude zabune: ne mislimo da treba, kad se radi o ljubavnim jadima, da se odreknete saveta i pomoći svojih prijateljica. One sigurno žele da vam pomognu i voljne su da vas saslušaju, a mogle bi imati i dobre ideje. Ipak, korisno je čuti i kako muškarac vidi vaš problem i šta on smatra za efikasno rešenje – a onda, kada imate sve validne informacije do kojih možete doći, imate i najveće šanse da problem rešite na najbolji način.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar