U trendu

SREĆNI parovi imaju ove NAVIKE, jeste li među njima?

Ako želite da vam brak ili veza potraje, potrebno je da imate vremena za partnera, ali i svoje rituale koji će vas iznova povezivati.

Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da sve veći broj ljudi ne poklanja dovoljno pažnje svom partneru, kao i da je jedan od glavnih razloga za raskid odnosa previše vremena koje partneri provode na internetu, te time zanemaruju međusobne potrebe.

Da biste bili srećan par, potrebno je da zajedno radite neke stvari, a ovo je lista navika koje imaju srećni parovi i koja će vam pomoći da izgradite bolji odnos.

 Legnite u isto vreme sa svojim partnerom

Mnogi parovi imaju različite poslove, kao i drugo vreme kada dolaze sa posla, pa se nekad ne vide i po ceo dan i imaju naviku da idu u krevet u različito vreme. Prema psihologu Kurtu Smitu, srećni parovi istovremeno peru zube i odlaze u krevet zajedno. To im pomaže da održe toplinu i intimnost svoje veze, kao i uspavljivanje mnogo mirnije i srećnije.

Imajte svoju spavaću sobu, a deca posebnu

Prema psihologu Viner-Dejvis-u, jedino vreme kada možete da pustite decu da spavaju u vašem krevetu je kada imaju noćnu moru. U svako drugo vreme vaša spavaća soba treba da bude vaš privatni prostor. Morate imati taj prostor za vas dvoje da biste održali intimu i imali manje stresa.

Ne zaboravite važnost zagrljaja i poljupca

Nemojte zaboraviti da poljubite partnera pre spavanja, kao i maženje nekoliko minuta kada ste već u krevetu. Ovo je vrlo opuštajuće i izaziva pozitivne emocije. Psiholozi su uvereni da ako se zagrlite dok spavate, vaša veza nije u nevolji. Takođe, pomažete jedno drugome da se osećate voljenije i mirnije.

Isključite telefon ili zvuk i odložite ga pre spavanja

Zavisnost od društvenih medija potiskuje oslobađanje oksitocina u vašem telu. Ovaj hormon je odgovoran za emocionalnu bliskost i vezu. Psihoterapeutkinja Karol K. savetuje poštovanje jednostavnog pravila: isključite telefone ili ih odložite kad legnete zajedno i fokusirajte se na intimu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar