Kakvi parovi uvek imaju fenomenalan seks?

Foto: SplitShire/Pixabay.com

Nije retko razmišljanje da je srećnim parovima sve idealno u vezi, računajući i seksualni život. I tako se može desiti da vas povremeno krajnje deprimira prijateljica za koju znate da je u veoma srećnoj vezi – ne zato što želi da vas deprimira, već vam kaže da joj je seksualni život fenomenalan, stalno, a vas zaboli što i vama nije tako.

Nije ni da je vama loše u vezi. I nije da vam je seksualni život loš, ali daleko od toga da je baš svaki put nešto od čega se zemlja (ili krevet) trese, nešto što bi moglo da uđe u istoriju fantastično dobrog seksa. Nekad je žestoko dobro, nekad je nežno i lepo, nekad i nije nešto posebno… I vi se onda, podstaknuti prijateljičinom pričom, upitate da li je vaša veza ono pravo, jer, eto, ona u vezi za koju znate da je srećna stalno ima super seks, a vi ga nemate.

U ovakvoj situaciji nije loše upitati se šta je zapravo ono što znate. Recimo da znate da joj veza jeste srećna – vidite da je ona vesela i blistava, znate i njenog dragog, koji vam se čini kao stvarno dobar čovek, po svim informacijama koje su vam dostupne, izuzev ako je vaša prijateljica genije za foliranje i laže vas o svom kompletnom ljubavnom životu, stvarno jeste u dobroj i srećnoj vezi. Ali, stalno ima fenomenalni seks – kako možete znati da je tako? Zato što vam je ona to rekla? Možda misli da je vaš seksualni život super, pa neće da prizna da njen nije baš svaki put nešto neverovatno dobro. Ili se njena ideja fenomenalnog seksa razlikuje od vaše. A možda stvarno ima fenomenalan seks svaki put kad vodi ljubav – što je jednom mesečno.

Ideja fenomenalnog seksa je nešto krajnje individualno, baš kao i veza, i to što vaša prijateljica tvrdi da ga ima u suštini ne znači ništa za vas. Super za nju ako je zadovoljna svojim životom, ali kakve to veze ima s vašom vezom i vašim seksualnim životom?

Pitanje koje treba postaviti sebi je da li ste svojom vezom zadovoljni vi, i što se seksa i što se svega ostalog tiče. Ne zadovoljni kad se uporedite s nekim drugim parom, već samo da li ste zadovoljni. Ako jeste, odlično. Ukoliko niste, treba videti čime ste nezadovoljni i raditi na poboljšanju – opet, nevezano za ono što vaša prijateljica ili ma ko drugi priča o svom životu (seksualnom ili o nekom drugom aspektu).

2 komentara

  • Branko Ristic stanje

    Kod nasi devojaka,ima jedan problem,koji verovatno proizilazi,iz nase zaostalosti i konzervativizma.Naime,radi se o tome,sto kada stupe u brak, vecina nasih devojaka,nije raskrstila sa tradicionalnim vodjenjem seksa-\ljubavi.One uglavnom zele samo misionarsku pozu,i eventualno,seks vodjen odpozadi.Medjutim,mi dansnji muskarci,mi preferiramo oralni seke,koji nailazi na odbijanje vecine nasih mladih zena.Sta to znaci.?Pa, znaci,da su u brak usle totalno needukovane,i ne znaju da danas oralni seks,ima veliki prioritet,u odnosu na klasicni.E,tu onda u braku,pocinju trzavice,svadjice i…seksualni odnosi se sve vise proredjuju.

  • Nataša Gajić

    Nevezano za ono što je u stvarnosti, važno je da vi živite svoje snove, ili sebe u njima onako kako jeste vama. Je li tako? I jeste li (sad) zadovoljni? Dakle, nevezano za ono što je stvarno i zaista tako, a morate se uporediti, izmjeriti rastojanje i odvagati šta prevaže kod vas a šta ne… E, pa tako je to kod nas, a kod vas?

Ostavite komentar