U trendu

Šta je „normalno“? Koliko puta stvarno upražnjavate seks tokom nedelje

Jedan od najvažnijih pokazatelja u kakvom stanju je vaša veza može biti i to koliko puta dnevno, nedeljno, mesečno imate seksualne odnose. Iako mnogi kažu da imaju seks gotovo svakog dana to zapravo nije baš tako.

Parovi koji dođu kod seksualnog terapeuta često žele da provere da li je njihov seksualni život normalan, žele da znaju da li vode ljubav dovoljno često, da li je njihov seks “pravi” oblik seksa…, a ponekad čak misle da je sve što rade u krevetu pogrešno.

Prvo pravilo
Ne upoređujte se s drugima, jer svaki par ima svoju “normu”. Ako neki par godinama vodi ljubav tri puta nedeljno, a zatim jednom nedeljno, znači da se nešto promenilo. Čarobni broj ne postoji, a većina parova koji tvrde da to rade svaki dan – lažu.

Drugo pravilo
Seksualni život svakog para je stalno uklapanje između njihovog libida, vremena i energije, ali i zajedničke želje da seks bude prioritet.

Česti razgovori o seksu, maženja i izrazi privrženosti i izvan spavaće sobe mogu biti najvažniji faktori za održavanje seksualnog zadovoljstva u dugim vezama, prenose mediji.

Treba nastojati stvoriti da se stvori atmosfera – kroz ljubljenje, ples, milovanje, gledanje ili čitanje erotskih i porno sadržaja – koji mogu da probude želju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)