U trendu

Šta je u trendu? (1)

Skoro svaki muški i ženski časopis prosto vas bombarduje najnovijim trendovima. Isto se odnosi i na filmove, emisije u svim medijima, bilborde… Stalno vas obaveštavaju šta je novo, šta je „in“, šta sve treba da nosite i kako da se ponašate da biste bili u trendu (a ne neko praistorijsko pećinsko stvorenje). Šta je tu novo, mogao bi neko da pita. Nov je stepen intime u koji trendovi zadiru.

Nekada, trendovi su se odnosili na frizure, garderobu, šminku, automobile, kuće… Naravno, i tada su oni sa izgrađenim sopstvenim stilom nosili ono što žele i što im dobro stoji, bez obzira na to da li je to trenutno u trendu ili ne, i eventualno dodavali neki trendi detalj. U to doba su i novi trendovi bili znatno diskretnije predstavljani – bilo je moguće da prođete gradom a da ne budete zatrpani „šta je u trendu“ informacijama. Danas su stvari drugačije.

Za muškarce je jedno vreme bilo u trendu da su im glave obrijane. Dobro, to je i dalje frizura – malo je drastičnije nego nekad, ali i dalje ne zadire mnogo u intimu. Onda je došao trend da se muškarci depiliraju, što je već mnogo intimnija stvar. Za obrijanu glavu vam makar niko nije govorio da je stvar lične higijene; sada možete čuti izjave da je nehigijenski i nezdravo i stvar „pećinskog obrazovanja“ ako se muškarac ne depilira, što od svih neizdepiliranih muškaraca od početka istorije pa do danas čini bolesne primitivce (a pošto se najveći broj muškaraca na planeti i dalje ne depilira, znači da bi 99% muške populacije trebalo da se vrati u pećine i lovi mamute). Ovo ne znači da smo mi protiv toga da se muškarac izdepilira, ali to je ipak stvar ličnog izbora i sklonosti, a ne higijene i pristojnosti, i ne treba nikog uvredama prisiljavati da to učini.

Za žene: možete pročitati da nije u trendu depilacija toplim voskom, već „Veet“ kremom za depilaciju, ili „Veet“ hladnim voskom. Kako će žena uklanjati neželjene dlačice stvar je njenog ličnog izbora i trend nema veze s tim (kao kad bi vam neko rekao da ste totalno „aut“ i ne pratite modne tokove zato što ne perete ruke tačno tim-i-tim sapunom).

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike