Šta kad se drugoj ženi dopada vaš partner?

Nijednoj ženi nije neobična ideja da bi se njen dragi mogao dopasti još nekoj – ako ga ona sama smatra privlačnim, sasvim sigurno će još neka misliti to isto. Međutim, jedno je mirno biti svestan toga kao teoretske mogućnosti – kada se nekoj drugoj stvarno dopadne vaš dragi, malo koja žena će biti u stanju da zadrži unutrašnji mir.

Kako će žena reagovati u takvoj situaciji velikim delom zavisi od njenog karaktera, a još većim od muškarčevog ponašanja. Recimo, on ima nimalo neprivlačnu koleginicu koja je bacila oko na njega, dakle, radi se o osobi koju će on hteo ne hteo viđati svakog dana. Partnerka će veoma želeti da zna kako se on ponaša u tim situacijama, u kojoj meri je prijateljski nastrojen prema njenoj, možda, suparnici.
Tu nije dovoljno da muškarac samo kaže partnerki da on nije zainteresovan za tu koleginicu, da je vidi samo kao koleginicu. Partnerka će želeti da zna da li je on svoju nezainteresovanost stavio do znanja toj ženi, odnosno, da li se prema njoj ponaša uzdržano i strogo poslovno, ili će s njom i, recimo, prijateljski proćaskati. Moguće je da muškarac sasvim iskreno neće videti ništa loše u tom prijateljskom ćaskanju – nema nameru da stvari idu dalje od toga – ali bi partnerka s pravom mogla da pita zašto se on toliko prijateljski ponaša prema osobi za koju je očigledno da je zainteresovana i za nešto više.
Šta mudra žena da učini u takvoj situaciji? Da ne pravi buku jer bi to moglo da ima kontraefekat – ako se ona ponaša neprijatno, a koleginica prijatno i ljubazno… Mnogo je efikasnije nežno dragom staviti do znanja da vam takvo njegovo ponašanje smeta i pitati ga kako bi se on osećao da ste vi u prilično prijateljskim odnosima s muškarcem koji vam se nabacuje. A zatim svog dragog, poznajući njegove sklonosti i ono u čemu uživa (ne mislimo nužno na seks niti na spremanje sočnih šnicli, može da se radi i o maženju na kauču), podsetite zbog čega je baš vas izabrao za partnerku.
Nakon takvog svog ponašanja, možete biti prilično sigurne da će mu ta koleginica biti još manje bitna nego što je bila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.