U trendu

Šta ne raditi u njegovom stanu

Već neko vreme se zabavljate s njim i dešava se da prespavate kod njega. Zapravo, ne provodite baš tako malo vremena u njegovom stanu, bar kad vam obaveze to dopuste. Počele ste da se osećate opušteno kod njega; sve više svog partnera i osećate, ne samo nazivate, svojim muškarcem i sve se prijatnije osećate u njegovom stanu – udobnije vam je. Dobro, i dalje to nije vaš stan – niti živite u njemu – ali ipak vam je lepo tamo. To je super osećaj, samo oprezno! Postoje neke stvari koje ne bi trebalo da radite u njegovom stanu, ma koliko se udobno i odomaćeno u njemu osećale.
Nemojte „obeležavati teritoriju“ tako što ćete „slučajno“ ostavljati neke svoje sitnice u njegovom stanu – kremu za lice, lak za nokte, ogledalce… Njemu će biti sasvim jasno šta time pokušavate. Bolja je taktika, ukoliko vam stvarno odgovara da neke vaše stvari budu kod njega (recimo, zato da ne biste morale da vučete u torbici kremu za lice i još gomilu stvari neophodnih za jutarnje udešavanje svaki put kad prespavate kod njega i od njega krećete na posao), da ga zamolite da kod njega držite stvari koje su vam potrebne i da mu racionalno objasnite zašto vam je to potrebno. On će i na taj način razumeti šta se zapravo dešava – ali će mu i biti drago što ga pitate za dozvolu, umesto da samo „obeležite“ njegovu teritoriju.
Ukoliko su njegovi filmovi na lako vidljivom mestu, slobodno pogledajte šta ima u kolekciji – to je jedan od zgodnih načina da nekog „učtivo špijunirate“. Ipak, ako su u nekoj polici sa zatvorenim vratima, pitajte za dozvolu da pogledate šta ima od filmova, jer je moguće da ima nešto za šta ne želi da bude lako vidljivo (a prčkanje po nečijoj intimi bez dozvole nikada nije dobra ideja, ma koliko bliski bili).
Ne sviđa vam se razmeštaj u njegovom stanu, a ni nameštaj koji ima? Njemu se verovatno sviđa, a stan je njegov – zato, ne menjajte ništa a da prethodno sa njim ne porazgovarate o tome.
Ima žena koje smatraju da je veoma seksi da operu svoj brushalter u njegovom stanu i ostave ga na njegovom radijatoru da se suši. Razmislite koliko je dobra ideja da to učinite ukoliko ne živite u njegovom stanu – da li zaista želite da taj prizor vidi njegova mama kad mu dođe u posetu? On verovatno ne želi.
„Ona gomila tamo“ deluje vam kao otpaci, pa to bacate u smeće. Greška! Možda, recimo, skuplja konzerve, ili je „ona gomila tamo“ njegova umetnička kreacija, ili… Šta god da je u pitanju, ne bacajte – on je dovoljno veliki da sam baci u đubre ono za šta smatra da tamo spada (da ne bude zabune, ne mislimo da vi treba da ostavljate svoje otpatke kod njega u stanu, samo da ne treba da bez pitanja bacite nešto njegovo).
Ukoliko je vaš dragi od onih koji obožavaju pivo, nemojte popiti poslednje pivo iz frižidera – bar ne bez pitanja. Još bolje – pitajte ga da podelite to pivo.
Ukratko, glavno pravilo je: stan je njegov, njegova teritorija (kad je o tome reč, osetljiv je koliko i vi kad je reč o vašoj teritoriji) i ne treba ga ni na koji način preuređivati niti obeležavati bez njegove dozvole.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike