Šta sa bivšim?

Neko vreme, a možda i jako dugo, bilo vam je lepo s njim – ali više ne ide. Nameravate da raskinete s njim, ali se pitate kakav će biti nakon raskida i da li se to uopšte može znati unapred. Uglavnom može; evo nekoliko primera.

1. Uvek je bio iskren i uvek je pomagao prijateljima u nevolji. Nikad nije preterivao niti je bio previše emotivan. Video je stvari onakvima kakve jesu. Nakon raskida, ovakav muškarac ostaće vam iskren prijatelj, jer smatra da je glupo prekinuti sve veze samo zato što više niste zajedno. Neće mu smetati (bar ne mnogo) da vas vidi sa drugim muškarcem; neće vam se nepozvan petljati u život i neće vas ogovarati čak ni ako ste ga povredili. Definitivno najbolji tip.

2. Bio je relativno zatvoren, emocije nije pokazivao pred drugima. Retko je pričao o svojim bivšim devojkama i uopšte nije kontaktirao s njima. Uvek je bio uredan; sve je bilo na svom mestu. Od njega ne možete očekivati da vam ostane prijatelj: nakon što pokupite svoje stvari (ili vam ih on donese), nećete imati više nikakav kontakt s njim. Ako i pokušate nešto u tom smislu, ignorisaće vas. Kod ovakvog muškarca je jako dobro to što ste s njim načisto: veza je gotova, i to je to.

3. Prema vama se ponašao zaštitnički i brižno; uvek je bio tu za vas. Trpeo je sve vaše nervoze i loša raspoloženja, ugađao vam na sve moguće načine. Nakon raskida, i dalje će biti tu kad god ga pozovete – da vam popravi nešto u kući, da vam bude rame za plakanje. Od svih varijanata „bivših“, sa ovakvim muškarcem se najčešće ponovo završi u krevetu, a moguće i u vezi. Pitaćete se zašto ste uopšte raskidali s njim, shvatajući da vas niko drugi neće toliko tretirati „kao princezu“. On je super kad god vam je potreban, ali s njim nikad nije zaista gotovo.

4. Kad god bi se nešto loše desilo, uvek su mu drugi bili krivi. Na poslu ne uspeva jer mu šef i kolege „podmeću nogu“; njegove bivše devojke su prepune mana (kao da nemaju nijednu dobru osobinu). Stalno je od vas tražio podršku, kao i da pokazujete kako je on najbolji na svetu, a svi ostali nimalo ne valjaju. Posle raskida, ovakav muškarac će svu krivicu svaliti na vas (jer je on savršen, pa problem mora da je u vama) i toliko će vas ogovarati da će se svima smučiti. Ako ne prekine svaki kontakt s vama, uvek će biti pun pakosnih primedbi na vaš račun.

5. Uvek je bio previše posesivan; nesrećnik koji vas slučajno pita koliko je sati rizikovao je da dobije batine. Hteo je da zna za svaki vaš korak. Ako ste izlazili s prijateljicom (nije bilo ni teoretske šanse da izađete s prijateljem), obavezno ste posle toga morali da se vidite i sa njim. Kad ste izlazili zajedno, užasno mu je smetalo ako makar pogledate drugo živo biće osim njega. Ovakvi muškarci su veoma problematični kad je raskid u pitanju i trebaće vam dugo vremena da ih se zaista otarasite. Obavezno promenite bravu na vratima čim raskinete, jer umeju da budu veoma nasilni.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike