Šta vam je poklonio?

Nova godina, rođendan, godišnjica, ovaj ili onaj poseban datum… Postoji više različitih prilika da vam partner nešto pokloni. Nekad to ne mora biti ni zbog nekog posebnog datuma, već "samo onako" – jedan od najsimpatičnijih razloga za davanje poklona: prosto je poželeo nešto da vam da. Iz njegovog poklona moguće je zaključiti neke stvari – kako vas vaš dragi vidi, šta misli o vama i šta očekuje od vašeg odnosa. Dakle: šta vam je on poklonio?
Čokolade, bombonjere i slično čest su poklon na početku veze, ali i kasnije (ukoliko volite slatkiše). Ako ste već neko vreme u vezi i prosto obožavate čokolade i slično, a on vam još pokloni vašu omiljenu čokoladu, stvar je jasna – dovoljno vas poznaje da bi znao šta volite i upravo to vam i daje. Ukoliko ste na početku veze, pokloni ovog tipa uglavnom znače da on pokušava da vas impresionira, ali da vas još uvek ne poznaje dovoljno (pa vam poklanja nešto što je opšte mesto u svetu poklona) i ne vidi vas kao nekog posebnog (što se s vremenom može promeniti, naravno).
Poklonio vam je nešto za šta znate da bi i sam voleo da ima? To govori lepe stvari o vašem odnosu – on vas vidi kao svoju dopunu, kao svoju idealnu polovinu. Čak i ako to nije poklon koji biste sanjale, svakako bi trebalo da cenite ono što vam tim poklonom pokazuje.
Poklanjanje nakita je, kao i poklanjanje čokolade ili bombonjere, na izvestan način opšte mesto – ali s potpuno drugačijim značenjem. Naime, ako vam je poklonio nakit, time pokazuje da smatra da ste lepi, kao i da želi da vaš odnos podigne na viši nivo. Plus, time želi celom svetu da pokaže da ste njegovi – i da je ponosan zbog toga.
"Sladunjave poklone" poput plišanih medvedića neke žene mogu smatrati uvredljivim, u smislu da ih partner smatra devojčicama, a ne ženama. Ne brinite, zna on da vi niste dete. Moguće je da se osetio malo više sentimentalnim, a moguće je i da ste sa partnerom koji jako voli nežnost – i koji se uopšte ne bi bunio da postane tata. Da ne bude zabune, plišani medvedić ili nešto slično kao poklon ne znači uvek "hajde da pravimo bebu" – može da znači i da ste mu vi sve na svetu, kompletna porodica, i da je potpuno srećan sada i ovde s vama.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike