U trendu

Šta znače erotski snovi?

Iako je mnogima čudno što imaju snove sa seksualnim sadržajem, to zapravo nije ništa neobično. Poznati stručnjaci tvrde da se u snovima oslobađa kreativnost, a ponekad i mnoge skrivene želje.

Najbolje je prihvatiti ovakvu vrstu snova i jednostavno uživati u njima, a ukoliko je to moguće, dijelom ih i iskoristiti u stvarnosti.

Lavina emocija
Bilo da se radi o snovima o seksu sa neznancem, slavnom osobom, prijateljem ili o nečemu drugom, to nije ništa loše. Takvi snovi u nama mogu probuditi lavinu emocija koje traju i po nekoliko dana.

„Erotika je sastavni deo naših života. Kada izgubimo nagon za produženjem vrste, treba da se prepustimo zadovoljstvu. Ukoliko to nemamo u realnom životu, san je odličan ventil i kroz njega se kanališe ta želja. Erotskih snova se ne treba plašiti, naprotiv, poželjni su“, kaže Aleksandar Milošević, urolog i seksolog, napominjući da je bitno negovati svoj libido.
Snovi često mogu dati smernice za ponašanje u realnom životu.

Skrivene želje
Erotski snovi mogu pokazivati neke čovekove unutrašnje želje i žudnju, ali i stvari koje uopšte ne voli. Čovjekov um ima nešto što se zove cenzura, i on teži da je se oslobodi upravo u snovima, gde je sve dozvoljeno. Tabua, sramežljivosti i drugih blokada u snovima nema.

„Otvorenost je najbitniji segment odnosa, a ukoliko se plašimo da svoje želje prenesemo na realan život, onda treba da potražimo stručnu pomoć. Da bi bilo ko od nas bio zadovoljan svojim seksualnim životom, mora naučiti da osluškuje sebe. Snovi često mogu dati smernice“, priča dr Milošević, napominjući da ljudi mogu nositi frustracije iz rane mladosti.

Vreli snovi
Psiholozi su podeljeni oko objašnjenja o erotskim snovima. Neki od njih kažu da ovakvi snovi simbolizuju način za poboljšanje seksualnog života, a drugi da snovi koji uključuju seks zapravo uopšte nisu povezani sa samim seksom, već sa nečim sasvim drugim.

„Erotski snovi mogu biti pokazatelj nedostatka seksa u realnom životu ili pak znak emotivne usamljenosti“, kaže dr Aleksandar Milošević.

Orgazam u snu
Iako se to ne dešava često, činjenica je da žene mogu da dožive orgazam za vreme ovakvih snova, posebno u vreme kada u sebi imaju nagomilanu seksualnu energiju. Ukoliko i ne dožive orgazam, uobičajeno je da postaju vrlo uzbuđene tokom sna, a bude se na rubu orgazma.

„U toku erotskog sna može da se doživi orgazam i tako obično muški deo populacije i otkriva svoj prvi orgazam. To se dešava i ženama, istina nešto ređe, i zbog toga se ne treba osećati nesigurno niti loše, naprotiv“, objašnjava dr Milošević, napominjući da često u snovima „priznajemo“ sebi šta nam to najviše prija.

Izvor: prva.rs

1 komentar
  1. Ma pusti ime

    Da podsetim, snovi su tajni put do najviših stanja svesti, ljubavi i duhovne slobode. Ako su ikada snovi o seksu vezani za seksualnost, onda je to veoma retko. Snovi podučavaju, usmeravaju, opominju, podsećaju snevača na ono što treba korigovati u dnevnom životu kako bi se brže i ispravnije razvijao duhovno – ekspandirao svoju svest. Zato snovi o seksu najčešće ukazuju na neku razularenu pasiju uma koju treba regulisati i to je najčešće ljutnja od ukupnih pet – ljutnja, pohlepa, pohota, privrženost i sujeta. Utoliko više ako je uključena seksualna perverzija, koja je danas prihvaćena kao normalna.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike