Stalno čišćenje njegovog stana

Ima žena koje će, kad počnu da izlaze s novim partnerom i da dolaze kod njega u stan, da redovno taj stan pospreme, i to temeljno. Nemali broj muškaraca baš i ne bude oduševljen takvim postupkom, jer ih podseti na njihovu majku.
Šta ima loše u podsećanju na majku? Samo u podsećanju na majku nema ničeg lošeg, ali zreo muškarac koji traži partnerku neće želeti da se ta partnerka prema njemu ponaša kao da mu je mama. Da i ne spominjemo da će ga prilično iznervirati ako, nakon što mu ona pospremi stan, više ne može da nađe gde mu šta stoji, a nije nikakva retkost da se baš to desi.
Da ne bude zabune, malo koji muškarac će se pobuniti protiv "ženske ruke" koja će dovesti do toga da njegov stan izgleda prijatnije. Ali, "malo ženske ruke" je jedno, a to da mu ona, svaki put kad dođe kod njega, namesti krevet, složi veš, opere sudove, obriše prašinu, oriba podove i slično je nešto sasvim drugo. Ima muškaraca kojima pokušaj partnerke da to uradi bude simpatičan, ali se potrude da je spreče u tome i iznervira ih ako im to ne uspe – on želi da uživa zajedno s njom, ne da je gleda kako mu sprema stan. A ima i muškaraca kojima samo proradi "o ne, ona je kao moja majka" alarm, i nekako više ne budu "zagrejani" za partnerku (voli on svoju majku, ali ne želi da se partnerka tako ponaša). Istina, ima i muškaraca kojima nimalo ne smeta kada se ona tako ponaša, to su oni koji traže neku vrstu zamene za majku, samo je pitanje koliko vi želite da budete s takvim.
Zato, bez "velikog spremanja" stana svog partnera. Naravno, ako vi nešto isprljate, poželjno je da bar ponudite da to i očistite, ali je za odnos zdravije da se prema partneru ne ponašate kao da ste mu kućna pomoćnica ili majka. Majka je jedna i treba da bude jedna (ne govorimo o izuzetnim situacijama kada ga je podigao neko drugi), kućna pomoćnica je osoba koja se unajmi, a partnerka u ljubavnoj vezi ne treba da bude ni jedno ni drugo (u slučaju da žena inače radi kao kućna pomoćnica – pošteno, časno zanimanje – i dalje ne treba prema partneru da se ponaša kao osoba unajmljena za čišćenje stana).

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike