U trendu

Suprotnosti se privlače, ali…

Često se kaže da se suprotnosti privlače, i to je sasvim tačno. Suprotnosti mogu inicijalno da budu ono što vas zainteresuje za nekog. Međutim, suprotnosti ne mogu da vas održe zajedno; potrebno je da ipak imate i neka zajednička interesovanja.
Ukoliko imate imalo radoznalosti i manjak sklonosti ka vezi s osobama koje će samo da rade ono što im vi kažete, to što se neko razlikuje od vas može i te kako da vas privuče, naročito ako je dosadna svakodnevica počela da vas "guši". Tada će neko s interesovanjima i sklonostima različitim od vaših predstavljati pravo osveženje, biće neko ko vam otkrije čitav novi svet, ili nekoliko novih svetova, koji su svi već egzistirali ne zaista daleko od vas, ali ste ih vi bili potpuno ili skoro potpuno nesvesni. Na početku, to je zaista veoma privlačno i uzbudljivo, i u tome se uživa.
Posle izvesnog vremena, ipak, može postati zamorno. Svi mi imamo neke svoje rutine, koje nisu sve dobre, neke su i dosadne, neke i nefunkcionalne, ali neke su i dobre, i volimo ih i uživamo u njima, i nemamo želju da u potpunosti budemo izbačeni iz njih. Pored toga, početna uzbuđenost zbog nečeg novog prođe. Možda vas je to novo zainteresovalo, pa počnete i time da se bavite, ali možda i nije, možda zaključite da to ipak, sad kad ste zadovoljili radoznalost, nije za vas.
Tada dolaze na red zajednička interesovanja s voljenom osobom – ako ih ima. A dobro bi bilo da ih ima, jer dok je novo i drugačije ono što vas je u početku privuklo, neke zajedničke stvari su te koje mogu da vas održe kao par. Ne kažemo da vam sva interesovanja moraju biti zajednička inače će veza propasti, daleko od toga. Niti je neophodno da se voljena osoba u potpunosti uključi u vaša interesovanja, ni vi u njena. Za vezu je čak i dobro kad svako ima i nešto vremena samo za sebe, neka sopstvena interesovanja, tako je zanimljivije i ostavlja voljenoj osobi "prostor za disanje". Ipak, zajednička interesovanja su ono što vas spaja, i time što se nečim bavite zajedno (a u "bavljenje zajedno" ne spada samo da jednom dnevno ukratko pričate o deci i računima) razvijate međusobnu bliskost i stvarate zajednička iskustva.
Dakle, super su suprotnosti ili bar razlike, to je dobrim delom ono što vam bude interesantno, ali su neophodne i dodirne tačke, jer je to ono što vas posle početne ljubopitljivosti održi kao par.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)