U trendu

Sve blagodeti masturbacije, kako uživati do maksimuma

– Masturbacija je najvažniji oblik seksualne aktivnosti i prilika za sticanje samopouzdanja u seksu. Kroz masturbaciju možete naučiti šta vas zadovoljava i osloboditi svoju seksualnu kreativnost. Ne morate misliti na nikoga drugoga i bojati se kritika partnera, nego se možete usmeriti isključivo na sebe i raditi ono što vas zadovoljava – smatra Betty Dodson, autorka knjige “Sex for One: The Joy of Selfloving”.

Seksualno umeće uči se kao i bilo koja druga veština, ne nasleđuje se magično. Žene masturbacijom grade i seksualno samopouzdanje koje im omogućuje lakšu komunikaciju s partnerom. Steći će hrabrost reći šta im u seksu s partnerom odgovara ili ne umesto da samo pristanu na sve što partner radi.

Masturbacija će vas naučiti šta vam pomaže da doživite orgazam. Ne postoji formula koju trebate slediti da biste doživeli orgazam. Put do orgazma krije se u otkrivanju unutrašnjih želja vašeg tela pa ćete otkrivanjem tela otkriti i kako postići orgazam. Neke žene orgazam postižu simulacijom klitorisa, neke vaginalnom penetracijom, a nekima je potrebna njihova kombinacija.

– Masturbacija je i najsigurniji seks koji možete imati, pogotovo u našem dobu u kojem vladaju polne bolesti. Pri tome se ne misli da se morate odreći želje za pronalaženjem partnera, nego da uživate u sebi dok tražite. Masturbaciju je važno praktikovati i s partnerom. Tako ćete se bolje upoznati i ‘začiniti’ seksualni život. Ona pruža i siguran način seksualnog zadovoljavanja u kasnim stadijumima trudnoće, ali i opušta pa može smiriti menstrualne grčeve. Dovođenje samog sebe do orgazma pomoći će vam i da lakše zaspite – tvrdi autorka.

Osim toga, masturbacijom ćete zavoleti svoju seksualnost i nećete se stideti svojih polnih organa. Debljina i dužina penisa kod muškaraca variraju. kao i klitoris kod žena, iako mnogi to ne znaju. Oblik, veličina i boja vrha penisa mijenjaju se kao i kod klitorisa. Vrh penisa ili klitorisa može biti oštar, neravan na rubovima ili ravan.

– Muškarci mogu biti nezadovoljni izgledom svojeg polnog organa, dok žene često ni ne znaju kako njihov klitoris izgleda. Za dobar seks važno je postati zadovoljan sobom, a to se postiže masturbacijom. Zadovoljstvo vlastitom seksualnošću dovešće i do samopouzdanja u životu – objašnjava autorka.

Seksualne želje ne smeju se suzbijati. Kad osetite želju, važno ju je zadovoljiti, a to ne mora biti odmah. Ako vam se ona pojavi na poslu ili u trenutku kad jednostavno ne možete masturbirati, svakako je zadovoljite kad dođete kući. Seksualno zadovoljstvo učiniće vas srećnijima i opuštenijima pa se masturbacija preporučuje i kad ste pod stresom ili pre nečega što će vam izazvati stres.

– Masturbacije se ne trebate stideti. Svi ljudi su seksualna bića i ne masturbirate samo vi. Ne morate o tome pričati sa svima, ali možete s najboljim prijateljima. Oni vam sigurno mogu preporučiti i da probate nešto novo što vam možda baš nedostaje za postizanje orgazma kad god poželite – kaže autorka navedene knjige.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.