U trendu

Sve o oralnom seksu: Koliko zapravo treba da traje i zašto ga toliko (ne) volimo

Oralni seks je vrlo senzualan i intiman, a za mnoge je fantastičan te najvažniji deo seksualne igre  Naravno, to važi ako se „odradi“ kako treba

Kad neke ljude pitaju zašto ne vole da daju ili primaju oralni seks, odgovori se razlikuju. Neki kažu da se osećaju zaista neprijatno, gotovo do te mere da se osećaju odvratno. Drugi kažu da vole ono što njihov partner još nudi; toliko da bi radije zaobišle usmeni i umesto toga došli do „glavnog“ događaja. Neke kažu da je kunilingus „u redu“, ali njihovom partneru treba previše vremena da ih „natera na vrhunac“.

Koliko bi trebalo da traje oralni seks?

Za sve ima prvi put; čak i za oralni seks. Kad je u pitanju kada bi taj prvi put zapravo trebalo da se dogodi, verovatno nije šokantna činjenica da 4 od 10 muškaraca ne smeta što se to dogodi na prvom sastanku u odnosu na 1 od 10 žena koje se osećaju isto. Koliko su muškarci i žene „velikodušni“ na ovom području, zanimljivo je da se to menja s godinama. Mlađe žene manje podnose felaciju (74 posto), dok su stariji muškarci otvoreniji za izvođenje kunilingusa (69 posto), premda je verovatnoća da će žene pružiti oralni seks dvostruko veća nego za muškarce, piše Miss7.

Uživaju li svi od pojedinaca koji preduzmu ovakvu akciju?

Očigledno ne. U drugom istraživanju većina učesnika složila da je oralni seks prijatniji kad nije sa slučajnim partnerom, 52 posto muškaraca jako voli da pruža oralni seks dok to radi samo 28 posto žena.

A šta je s oženjenim ljudima konkretno?

Još jedno istraživanje otkrilo je da uglavnom svi supruzi vole oralni seks, dok je jedna trećina žena indiferentna. 19 posto žena reklo je da ne mogu da dožive orgazam kod kunilingusa, dok je sedam posto muškaraca reklo da ne mogu ejakulirati. Čak 54 posto supruga reklo je da dopušta svojim muževima da im ejakuliraju u usta, a 47 posto muževa reklo je da je to važan faktor, premda je samo 29 posto brinulo o tome da li je progutala ili ne.

Koliko žene preferiraju da traje oralni seks?

Prilično smo sigurni da ne čudi da je bilo mnogo teže pronaći podatke o kunilingusu za razliku od felacija. Premda moramo reći da je jedno istraživanje, koje je reklo da mnogi muškarci to rade jer smatraju da je to način da „zaštite od afera“ svoju vezu, bio nekako fascinantan. Još jedna dobra stvar u vezi s ovim oblikom oralnog seksa je ženski ejakulat koji sadrži protein poznat kao fosfataza, koja pomaže u zaštiti muške prostate.

Ali koliko bi to trebalo trajati?

Premda postoji mnogo članaka o tehnici, a vremensko ograničenje bilo je izuzetno teško pronaći. Quora je imala neke prilično jasne odgovore, s prosečnim vremenom od oko 30 minuta, ali to je bilo samo putem sedam odgovora. Nakon provere 10-12 izvora, opšti je konsenzus da bi muškarac trebalo da „deluje“ sve partnerka ne dosegne vrhunac, koliko god to dugo trajalo, za razliku od felacija (mnogi muškarci rekli da im je potrebno nekoliko minuta), odustajanje pre nego što potpuno završi kvalifikuje se kao prilično ludo iskustvo.

Većina muškaraca pak tvrdi da im se jezik obično umara nakon otprilike 15 minuta. Nakon toga će ili promeniti stvari (pokrenuti penetraciju) ili postati kreativni prstima itd. kako bi „kupili“ malo vremena. Ali, postaje li im dosadno? Ne. Samo ponekad zamorno.

Koliko dugo muškarci vole da traje oralni seks?

A sada momci.Postoji istraživanje o tome i samo ime prilično je privlačno – „The Blowjob Resume“. Sastoji se od podataka 1.100 Amerikanaca i Evropljana koji su pitani o, pa naslov istraživanja to prilično odaje.

U svakom slučaju, obuhvatalo je bezbroj stvari poput toga koliko je felacio važan za ljude (35 posto muškaraca reklo je da je „donekle važan“ dok se 25 posto žena osećalo isto; 30 posto muškaraca bi radije felacio nego polni odnos).  Čak 72 posto muškaraca preferira kontakt očima tokom čina, dok bi 58 posto žena radije gledale bilo gde osim u prozore duše svog čoveka.

Pomalo iznenađuje činjenica da muškarci misle da bi dobar oralni seks trebalo da traje nešto manje od 10 minuta. A žene tvrde? 11 minuta je super…Samo minut razlike.

Istraživanje je pokazalo da je, premda je nekima trebalo duže, 10 minuta daleko realnije. Pretpostavljamo da kada  prestane da se razmišlja o činjenici da je muškarcu potrebno samo pet minuta snošaja da doživi orgazam, dok je ženi potrebno oko 25 minuta (uključujući predigru), ovi nalazi imaju smisla.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)