U trendu

Sve šanse koje (ne) propuštate

Kada zamislite svog idealnog partnera, koliko je jasna i precizna slika koju vidite? Da li unapred znate visinu, građu? A šta je sa kosom, bojom očiju? Godine? Profesija? Primanja?

Ako u ovom trenutku nemate dilema oko svih ovih karakteristika, moguće je da ste do sada već sreli tu posebnu osobu – ali kladimo se da niste! Mnogi od nas ograničavaju sopstvene emotivne uspehe time što ovakva očekivanja postavljaju suviše visoko. I tada, u potrazi za idealnim partnerom, doživljavaju neuspeh za neuspehom.
Tradicionalno, muškarac je taj koji treba da bude viši, stariji i imućniji od svoje partnerke. Ali, tradicija često ne garantuje uspeh u emotivnim vezama. Sve dok istražujete novu ljubavnu teritoriju, priručnik sa ovakvim pravilima ostavite po strani. Kada se budete otvorili i prihvatili nove, drugačije mogućnosti, bićete zadivljeni rezultatima.
Da li biste mogli da se upustite u vezu sa osobom različitog porekla, ili iz drugačijeg društvenog sloja? Ma koliko teoretski ne pridavali važnost ovim pitanjima, mnogima su slične veze nezamislive. Ako biste se istinski osećali nelagodno u takvoj situaciji, veza sigurno ne bi funkcionisala. Ali, ako jednostavno svoj izbor ograničavate iz navike, jer se to od vas očekuje, odbacite zastarele ideje i živite u skladu sa novim vremenom.
Umesto što se fokusirate na nebitna pitanja, razmislite šta za vas znači kvalitetan i zabavan sastanak; verovatno, komunikacija lišena izveštačenih i nepotrebnih podbadanja, ili neprijatne tišine. Sastanak na kom se oboje smejete (i to ne samo jer zabavljate jedno drugo najnovijim vicevima), jer jednostavno zaista uživate u društvu. Ako ste pravi srećnik, na takvom sastanku izgubite pojam o vremenu i potpuno zaboravite na sve one nedoumice u vezi s tim da li li vaš novi prijatelj ima koji kilogram više, recimo.
Magija koju donosi prava romansa ne može se nigde kupiti niti naručiti. I svakako, ni vi ne možete garantovati da ćete je pronaći u precizno zamišljenom paketu, onom koji vam je uvek u mislima. No, sve je to zapravo vrlo šarmantno, na kraju krajeva. Ljubav bi i trebalo da se desi poput neočekivanog iznenađenja.
Budite iskreni prema sebi i redefinišite svoje kriterijume. Krenite u potpuno drugom pravcu – može vas odvesti do idealnog partnera za kojeg nikada niste ni znali da ga želite.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike