Sve što treba da znate o prvoj godini braka

I u dobru i u zlu je čuvena rečenica koju matičar izgovara na dan venčanja. Ono što ne kaže jeste da je prva godina braka zapravo godina u kojoj se dosta uči.

Evo koje se to stvari mogu naučiti za prvih 365 dana braka.

Odlazak kod rodbine je mnogo zabavniji u paru
Kada ste bez partnera, odlazak kod rodbine može biti vrlo naporan… Što zbog gomile pitanja o poslu, što zbog zadirkivanja na temu braka, rađanja dece i slično… Međutim, kada putujete sa mužem, rodbina nije fokusirana samo na vas, a i mnogo lakše možete da smislite neki izgovor kako biste ranije napustili druženje…

Male stvari koje su vas nervirale… i dalje će vas nervirati
Ostavljanje čarapa u svakom ćošku stana, možda zvuči kao sitnica, ali je navika koja dosta može da iritira. Ako se to nije promenilo za prvih godinu dana braka, verovatno neće ni kasnije. Ipak, nemojte se svađati zbog toga, sigurno postoji neka sitnica koja i vašeg partnera nervira kod vas.

Izlasci su veoma važni
Odlazak u prodavnicu zajedno ili gledanje filma kod kuće ne može se podrazumevati kao izlazak ili sastanak. Ima nečeg interesantnog i romantičnog u dogovaranju, rezervaciji večere u restoranu i doterivanju. Održavajte romantiku i uzbuđenje i nakon prve godine braka.

Romantični sastanci mogu dosta da pomognu kvalitetu vašeg braka.

Briga o sebi
Činjenica da ste u braku, ne znači da automatski treba da se zapustite. Da, partner vas voli i bez šminke i lepe frizure, ali zar se sami ne osećate bolje ukoliko se sredite?

Menja se odnos sa singl prijateljima
Hteli to ili ne, odnos sa singl prijateljima će se svakako promeniti. Ipak, sada imate drugačije živote. Dok ste vi u fazi porodičnog života, planiranja proširenja porodice, oni su u vezama ili traže veze. Drugačiji su problemi, pa i teme za razgovor.

Veoma važna reč
Ne, ne misli se na izvini, već na hvala. Kada to izgovorite, važno je da to i mislite, da zaista budete zahvalni za krupne stvari isto kao i za sitnice.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.