najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Taj iritirajući savršeni par

Šta neko drugi radi i kako neko drugi živi ne bi trebalo da nas se tiče ako nas lično ne ugrožava. Međutim, svi smo u nekoj meri skloni takmičenju i poređenju s drugima na svim poljima, pa se može desiti da nam se čini da neki par ima mnogo lepšu vezu od naše. Čini nam se.

Možda su njih dvoje (prijatelji, poznanici, komšije…) upravo kupili nova kola pa se vozikaju njima, možda su bili na letovanju negde gde bismo mi voleli da odemo, možda je on nju izveo u otmeni restoran na romantičnu večeru, možda ona redovno džogira i u formi je, dok se vaša partnerka sva zaokruglila… Kaže se da je tuđe slađe, i neretko nam se učini da je to zaista tako – jer ne znamo sve detalje.

Sasvim je moguće da je njihovo putovanje iz (naših) snova bio poslednji pokušaj da se spase veza koja se raspada, da oni novim kolima pokušavaju da impresioniraju okolinu i od samih sebe sakriju činjenicu da se zbog posla maltene i ne viđaju i da su se međuobno udaljili, možda je ona romantična večera bila njegovo izvinjenje zbog nečeg čime ju je jako povredio, možda ona svako veče džogira jer on ionako nije tu pa da se s njim ušuška na kauču. Možda i nije tako, možda je njihova veza zaista tako lepa kao što se, spolja posmatrano, čini – ali to i dalje nema nikakve veze s vašim brakom.

Kada tako poželimo nešto što vidimo da neko drugi ima, nije loše upitati se da li se radi o nečemu što mi stvarno želimo, ili smo to poželeli po principu „šta je ona bolja od mene, hoću i ja to“. A nije loše ni upitati se šta je to što zaista želimo, šta bi nama ta stvar ili takav gest značili, šta je to što nam nedostaje a čini nam se da ta osoba ili taj par ima. Neretko, odgovor bude da nam to nešto zapravo ne bi bilo bitno, poželeli smo to kao dete koje poželi šareni slatkiš iako je upravo ručalo i uopšte nije gladno (od slatkiša bi mu, da ga odmah dobije i pojede, verovatno pripala muka).

Nekada se desi da takvim pitanjem i razmišljanjem o tim stvarima otkrijemo da nam nešto nedostaje – više pažnje voljene osobe, na primer – tako da se posmatranje tog drugog para ipak pokazalo korisnim, jer smo otkrili neki izvor svog nezadovoljstva i možemo da poradimo na tome, ne pukim imitiranjem tog para, već na neki način koji je prikladan za našu sopstvenu vezu. Ili, možete čak i pitati te „srećkoviće“ kako to da im tako dobro ide, kako su rešili taj-i-taj problem, i slično. Samo, ne treba preterati s posmatranjem drugih parova i poređenja s njima, jer onda sve manje učestvujemo u sopstvenoj vezi, i naravno da će nam tada i veza postajati sve slabija. Uživajte u svojoj vezi, a ako znate još neki srećan par – super za njih!

1 komentar
  1. Nataša Gajić

    Učestvujte i uživajte u sopstvenom životu, a manje vršljajte okolo. Pa, da. Nemaš ništa od toga što mjeriš svaku moju riječ, mjeriš svaku natuknutu misao i pokret u tom pravcu… Stvarno nemaš, samo me „iritiraš“, opasno, a ko zna zašto je to dobro, za mene, naravno.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike