U trendu

Višak ozbiljnosti smeta

Ima onih koji smatraju da je smejanje samo za neke tamo neozbiljne, bleskaste, dok zrela, odrasla osoba treba da bude ozbiljna i smrknuta. Međutim, u većini slučajeva, smisao za humor je prva stvar kojom ćete osvojiti nekoga – kolege, prijatelje, potencijalne partnere.
Jedna od prilično čestih rečenica, kada se odgovara na pitanje šta ih je toliko privuklo voljenoj osobi, jeste: „Nasmejao/la me je“. Skoro podjednako česta je ona da su se venčali s osobom koja je umela da ih nasmeje. Može i izgled da bude bitan, i uspeh na poslu, i novac, i gomila drugih stvari, ali kad se sve sabere, ispadne da su najsrećniji oni parovi koji mogu da se zajedno smeju.
Ima i situacija kada je ozbiljnost neophodna i teško da možete ići kroz život kikoćući se na sve (ili barem javno se kikoćući na sve). Ipak, čak i u najozbiljnijim situacijama smisao za humor neće smetati – možda nećete pokušavati nikoga da nasmejete i držaćete se ozbiljno, ali vam smisao za humor može dati snagu da prevaziđete i teške trenutke time što ćete ih nekim smešnim mislima bar malčice olakšati.
U vezi, zahtev da se stalno bude ozbiljan retko će kada doneti pozitivnu reakciju, osim ako ste s namćorom koji i sam veruje da je smeh samo za luckaste. Obaveze treba izvršavati, i to treba da ih izvršavaju oboje, a ne sve da se svali na pleća partnerke ili partnera, ali će i to biti lakše ako se usput nasmejete, umesto da ste smrknuti jer toliko toga ima da se obavi. Kada se neko konstantno ponaša krajnje ozbiljno, time šalje svima oko sebe poruku da se radi o nečemu tegobnom. Ukoliko se tako ponašate u vezi, voljenoj osobi šaljete poruku da vam je sama veza s njom nešto tegobno, da ste nezadovoljni, da niste srećni. A to će i voljenu osobu učiniti nesrećnom.
Zato: opustite se i nasmejte se! Smehom opuštate i one oko sebe, činite i njih srećnijim. Plus, smeh i ozbiljnost ne isključuju jedno drugo – savršeno je moguće ponašati se ozbiljno i odgovorno, biti podrška voljenoj osobi, a istovremeno biti i vedra i nasmejana osoba koja donosi radost svima oko sebe. Smejte se, uživajte, a višak ozbiljnosti prepustite namćorima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.