najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Više cimeri nego par

Nekad se desi da vam je neka osoba godinama dobar prijatelj ili dobra prijateljica, a onda s tom osobom počnete vezu. I stvari idu lepo, sve je u redu, i rešite da pokušate i sa zajedničkim životom. Bude vam i dalje lepo – samo što počnete da se ponašate više kao cimeri nego kao par.
U takvoj situaciji niste sasvim sigurni šta da radite, jer na kraju krajeva, vas dvoje i jeste u dobroj meri i prijatelji i uživate u zajedničkim "čisto prijateljskim" trenucima. Udobno vam je, znate se godinama, znate ko šta voli, šta ne podnosi, međusobno se poštujete, sve je to jako lepo. Samo što biste vi na sličan način mogli da delite stan i s prijateljem/prijateljicom, cimerom/cimerkom, ili bratom ili sestrom. Situacija ume da bude krajnje zbunjujuća, jer niste u sukobu, nema nikakve svađe, niko ne radi nešto što je onom drugom neprijatno – a opet, nešto vam nedostaje. Ne mislimo toliko na seks (i u ovakvoj situaciji dešava se da seksa, i to dobrog, i dalje ima), nego na to da vam nedostaje osećaj romanse, osećaj intime (i seks je više kao nešto prijatno, ali neobavezujuće, s dobrim ortakom ili ortakinjom).
Svađa i kuknjava bili bi potpuno besmisleni u ovakvoj situaciji, a nisu ni potrebni. Mnogo je konstruktivnije preuzeti inicijativu i početi s predlozima i akcijama. Poklonite voljenoj osobi nešto lepo, romantično, uz poruku koja nedvosmisleno ukazuje na vezu, a ne na prijateljstvo. Pozovite voljenu osobu na romantičan izlazak. Ako imate hrabrosti za to i ako voljena osoba nije protiv takvih stvari, možete joj u džep ili tašnu, pre nego što ode na posao, staviti porukicu – "bezobraznu" poruku o onome što nameravate da joj radite kad se vrati kući s posla i malo odmori, ili, prosto, neko lepo ljubavno pisamce.
Ukratko: nemojte se ponašati samo kao prijatelj voljene osobe, već i kao partner ili partnerka. Na to će, vrlo brzo, biti uzvraćeno istom merom, pa ćete dobiti osećaj da ste stvarno u vezi.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike