U trendu

Više nema dobrih frajera/riba…

Kad tridesete počnu da se približavaju, oni koji nisu u vezi neretko počinju da „gaje“ misli tipa „svi dobri frajeri/ribe su već zauzeti“ i razmišljaju o tome da nađu nekog makar podnošljivog. A dobrih frajera/riba, zapravo, i te kako ima i dalje.
Neko bi vam rekao da je problem što su se vaša očekivanja u međuvremenu povećala – danas vam smeta ono što nekada ne biste ni primetili. Međutim, povišena očekivanja uopšte ne moraju da budu problem, naročito ako u ta povećana očekivanja spada i to da sada preciznije nego nekad znate šta želite i kakav partner/partnerka bi vam odgovarali, pa ne gubite vreme na veze za koje ste u startu u stanju da vidite da neće ići.
Da li biti s nekim ko vam je koliko-toliko podnošljiv? Ne. Takva veza vas ne bi usrećila, kao ni tu osobu, osim ako je od onih koji bi radije bili ma sa kim nego sami – a s takvim tek ne treba da budete. Šta onda?
Onda, za početak, razmislite šta vam je od vaših visokih kriterijuma bitno (da ume da vas nasmeje i da vas ne „guši“ ljubomorom, recimo), a šta nije stvarno značajno (vaša mama je mislila da ste dovoljno dobre da budete supruga direktora, ali da li je vama zaista važno da vam je dragi „u fotelji“?). Onda otvorite četvore oči i uši i ne ustežite se od komunikacije.
Vremena, naravno, imate manje nego kada ste bili student ili srednjoškolac i verovatno i manje izlazite, ali po kafićima, klubovima i sličnim mestima ionako se izuzetno retko nađe neko ko želi nešto iole ozbiljno. To nas vraća na pitanje – a gde su svi ti poželjni (nezauzeti!) koji žele nešto ozbiljno?
Tamo gde su uvek i bili – svuda oko vas. Problem je samo locirati ih; srećom, taj problem nije nerešiv. Kad imate nešto iskustva, ne samo da bolje znate kakav vas partner/partnerka zanimaju već bolje znate i koja su vam ostala interesovanja. Pored toga što idete na posao (ni preko posla nije isključeno upoznati potencijalne partnere, mada to može da donese i probleme), trebalo bi se baviti još nečim, nekim hobijem koji vas ispunjava zadovoljstvom: kurs jezika, kurs stručnog usavršavanja, planinarenje… Na svim tim različitim zanimacijama možete upoznati zanimljive ljude koji imaju slična interesovanja kao i vi. Neko od njih bi mogao da bude onaj pravi/ona prava. Ili bi ta zanimljiva osoba koju upoznate i dovoljno vam se dopadne da se s njom družite i van te zanimacije mogla da poznaje nekog s kim biste mogli da imate lepu vezu.
Bitno je da se ne zatvorite u sebe, deprimirano ubeđeni da nema dobrih frajera/riba, jer onda dobrog frajera/ribu nećete primetiti sve i da klekne pred vas i predloži vam brak. Sad, ako ste sve navedeno pokušali, i ne ide pa ne ide, može da bude dobra ideja i da napravite pauzu – da kažete sebi da ćete se neko vreme baviti nekim drugim stvarima u životu. Svakom je nekad neophodan odmor od „ljubavne potrage“. A kad se odmorite i napunite baterije raznim zanimljivim aktivnostima, i svežim očima pogledate oko sebe, sasvim je moguće da ćete ubrzo primetiti osobu veoma sličnu onoj kakvu ste priželjkivali.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (6)