najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Volite li da se poigravate?

Veoma često u ženskim časopisima i magazinima, kao i u raznim časopisima koji se bave ljubavlju i seksom možete naići na tekstove o tome kako ga "upecati": kako igrati "toplo-hladno" s njim, kako biti fatalna zavodnica, na koje će trikove on prosto "otkinuti", od čega će postati lud za vama… Kako flertovati s njim i pri tom ga navesti da stalno juri za vama, kako da mu budete neodoljivi…
Dobro, rekle bi neke žene, šta je tu loše? Odrasli ste, i onaj sa kojim flertujete je (valjda) odrastao (ukoliko nije, činite krivično delo), a flert je jedna od omiljenih zabava mnogih odraslih. Ukoliko na taj način posmatrate stvari – kao neobaveznu zabavu – onda nema ničeg stvarno lošeg u takvim muško-ženskim igricama. Problem je što će vam mnogi časopisi implicitno ili eksplicitno reći da su te zavodničke i poigravačke taktike dobar način da dođete do čoveka svog života, do velike ljubavi. To već nije baš blizu istine.
Flertovati i zavoditi i kalkulisati može biti zabavno; međutim, ukoliko kalkulišete, vi po svoj prilici ne osećate ništa prema tom muškarcu, ili bar ništa značajno – možda će vam sa njim biti zabavno, možda ćete sa njim provesti neke relativno prijatne momente, možda ćete imati i dobar seks sa njim. Ljubav? Kakva ljubav, kad je ni vi ne osećate? Tamo gde ima svesnog zavođenja, ljubavi nema.
Da ne bude zabune, ne želimo da kažemo da činite nešto pogrešno time što igrate muško-ženske igre sa nekim muškarcem, naročito ako je i on raspoložen za takve igre (i, naravno, ako ne pokušavate da zavedete tuđeg muškarca – neko bi mogao reći da ako možete da zavedete tuđeg muškarca, onda ljubav između njega i njegove partnerke i nije baš neka, ali i dalje ostaje činjenica da ste se vi "bacile" na tuđeg muškarca). Sve što želimo da kažemo jeste to da ukoliko svesno zavodite i svesno se poigravate potencijalnim partnerom, teško da ćete naći ljubav.
Ima onih koji veruju da je zabava koju možete naći na ovakav način čisto gubljenje vremena – jer ako nema ljubavi, čemu sve to?

1 komentar
  1. Nataša Gajić

    Nije blizu istine, ali nije ni tako daleko; poigravajući se nekim, kako, flertujući, kalkulišući, vruće, sigurno, hladno… šaljete nemali broj bjesomučnih signala i njemu ali i u vjetar, posebno svim mogućima oko vas (dvoje?) da je sve moguće, šta, veliko nešto svakako – ne. Dragi moji „sanjaru u prolazu“.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike