Zbližavanje s voljenom osobom tokom praznika (1)

Premda praznike mnogi vole, oni umeju da predstavljaju i veliki stres, naročito ako imate prevelika očekivanja i sve mora da ispadne savršeno. A onda tu može da nastrada vaša veza, da se u vreme kada bi trebalo zajedno da uživate i slavite žestoko posvađate, i da s olakšanjem dočekate da praznici već jednom prođu i sve se vrati u normalu – i da se nadate da će se i vaša veza vratiti u normalu, da ćete praznične svađe ostaviti za sobom.
Ukoliko oboje spadate u one kojima je muzika važna, obratite pažnju na to šta voljena osoba u kom trenutku sluša, jer vam to može mnogo reći o njenom trenutnom raspoloženju. Uz to, uz dovoljno pažnje možete zaključiti i kakva bi joj muzika poboljšala raspoloženje – to može da bude i nešto sasvim sitno, poput Šakire, koja u spotu pokušava da izigrava nekakvu vučicu – opaku proždiračicu, a njeno "Auuu…" podseća na zbunjeno štene. Muzika je ovde samo primer; postoje i drugi načini da primetite kako se voljena osoba oseća, kao i da joj pomognete u stresnim trenucima.
Ako voljenu osobu redovno izluđuje nabavka poklona jer nema pojma šta bi bilo prikladno, a vama biranje poklona ide od ruke, pomozite joj! Odaberite vreme kad je manje verovatno da će biti gužve (dakle, ne u poslednjem trenutku, niti onda kad većina ljudi izlazi s posla), i zajedno idite u nabavku, tokom koje ćete voljenu osobu blago usmeriti ka onome što smatrate prikladnim, umesto kozmetike koju ona obožava da poklanja voleo je neko ili ne, ili automobilčića na baterije koji ga svaki put oduševe kao dete (nažalost, neće oduševiti i njegovu majku).
Svakog dana bar nešto uradite zajedno. Može da bude nešto sasvim kratko, kao što je zajedničko tuširanje (nakon koga bi moglo da dođe i do nečeg ne-baš-toliko-kratkog) ili zajedničko kuvanje kafe. Važno je da ne dopustite da vas pretpraznična ludnica razdvoji, da počnete da ignorišete jedno drugo dok ste u žurbi da sve postignete kako bi praznici "bili savršeni".
Ukoliko, iz bilo kog razloga, nećete biti zajedno na sam praznik, odaberite neko drugo veče i proglasite ga za vašu ličnu proslavu, možete tada i poklone da razmenite. Ne mora ništa grandiozno da bude u pitanju, važno je da to bude lepo malo slavlje za vas dvoje – to može da ispadne čak i intimnije nego proslava u gomili.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.