U trendu

Žene konačno priznale šta misle o ćelavim muškarcima i istina je bolna

Mnogi muškarci strahuju od gubitka kose, a nova studija je otkrila da njihove brige možda nisu potpuno neutemeljene. Novo istraživanje objavljeno u časopisu Evolutionary Psychological Science otkrilo je da su ćelave muškarce žene ocenile manje uspešnim i privlačnim.

U studiji je 120 žena pokazana fotografija muškaraca sa ili bez kose, a zatim su zamoljene da ocene njegovu ličnost i osobine. Žene kojima je prikazan ćelav muškarac, u poređenju s onima koje su videle istog muškarca s kosom, predviđale su da će on biti manje uspešan, prijateljski raspoložen i entuzijastičan, ali su ga i smatrale znatno manje privlačnim.

“Pomalo je zabrinjavajuće kako se muškarci percipiraju kada izgube kosu”, rekla je profesorka Marijen Fišer, koautorka studije sa Univerziteta St Mary’s u Halifaksu u Kanadi i dodala: “Biti ćelav utiče na pogled ljudi, od uspeha u karijeri do njihove privlačnosti i karakteristika.”

“Ali samo zato što ćelavost može privući ovaj nesvesni pogled na muškarce ne znači da njihovi drugi kvaliteti nisu važni, a ako su na druge načine divni, to je vrlo važno”, zaključila je Fišer za Metro.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar