U trendu

Žene otkrile zašto glume orgazme, razlozi su zaista tužni

Jedno istraživanje, objavljeno u publikaciji Archives of Sexual Behavior, pozabavilo pitanjem zašto žene glume orgazam. Istraživači su razgovarali s 462 heteroseksualne žene i izdvojili tri najčešća razloga zbog kojeg se pretvaraju da su na vrhuncu.

1. Da bi zadržale partnera

Evolucijska psihologija fenomen glumljenja orgazma objašnjava kao strategiju za zadržavanje muškarca. Muškarci žele da njihova partnerka uživa i doživljava orgazam, a žene glume da je tako kako bi njihov partner bio zadovoljan.

Istraživanje je takođe pokazalo da žene koje se plaše da će ih partner prevariti češće glume orgazam.

2. Da bi zadovoljile partnera

Mnoge žene se slažu da bi muškarci trebalo da znaju šta njihova partnerka želi i kako da je zadovolje, ali ako neka žena smatra da zadovoljstvo njenog partnera nije potpuno ako ona ne doživi orgazam, odglumiće ga.

Međutim, tu se krije još jedan problem. Često razlika između toga želi li žena da doživi orgazam zbog sebe i svog zadovoljstva ili misli da „mora“ kako bi usrećila partnera utiče na to hoće li ga zaista doživeti.

3. Jer nema razloga da ga ne odglume

Postoje brojne predrasude vezane za pol, a među njima je i ona da su žene previše osetljive ili da bi muškarci trebalo da se brinu za njih.

Ako žene prihvate predrasude vezane za svoj pol, takva uverenja mogu uticati na njihove odluke hoće li ili neće odglumiti orgazam.

Istraživanje je pokazalo da žene koje imaju negativna uverenja o svom polu i one koje muškarci ne poštuju, češće glume orgazam.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.