„Ženskaste“ stvari koje rade i muškarci i – ćute o tome

Muškarci su poznati kao „jači pol“, hrabri i neustrašivi, dok su žene „nežniji“ pol. No, podela ipak ponekad nije tako odrešita. I dok pol određuje većinu osobina, neke se i poklapaju. Ipak, današnji muškarci teško će priznati da imaju i ono malo „ženskog u sebi“. Prema pisanju portala TOI, muškarci imaju neke ženske osobine, odnosno rade neke ženskaste stvari, ali ih neće priznati da ne naruše tu sliku čvrstog „alfa“ muškarca. Priznanjem bi otkrili da imaju neke „slabosti“, a to je, čini se, njima neprihvatljivo. Evo šta TOI navodi kao ženske stvarčice kojima muškarci ipak ponekad podležu:

1. I muškarci plaču
Neki će izraziti svoje emocije i pustiti suzu, neki neće. Plakanje je povezano sa slabošću i većina muškaraca boji se da prizna da su „dopustili“ da puste suzu.

2. Gledaju „ženske filmove“
Žene vole romantične komedije, setne ljubavne priče u kojima se na kraju pokaže da negde postoji princ na belom konju modernog doba, dve srodne duše. Kada žene gledaju takve filmove, to nije ništa čudno, ali ako muškarac otkrije da će ponekad i on sa zadovoljstvom pogledati neku romantičnu komediju od početka do kraja, lako se može suočiti s nekim prekim pogledima svojih prijatelja ili okoline. Muškarcima je „primerenije“ da gledaju filmove sa žestokim scenama ratovanja, brzim automobilima i slično. Ali istina je da muškarci ponekad priželjkuju neki odmor i od takvih žanrova.

3. Piju ženska pića
Ako otvorite frižider u stanu muškarca, gotovo sigurno ćete u njemu naći pivo ili vino pa i neku žestinu. Ili barem nešto od toga. Teško ćete moći i da pomislite da ćete u stanu muškarca videti neko žensko piće u kom uživa on sam. Ipak, nemojte da se iznenadite jer i muškarci ponekad vole ta slatkasta, „ženska pića“ sa zanemarljivom količinom alkohola.

4. Doteruju se
Danas češće nego ikad pre muškarci svom izgledu pridaju mnogo važnosti. Nije više toliko retko videti muškarca u nekom kozmetičkom salonu na manikiru ili depilaciji grudi. Ali, hoće li to priznati svojim „alfa“ prijateljima? Verovatno neće.

5. Odbijaju seks
Uvaženo je mišljenje i da muškarci gotovo većinu svog vremena razmišljaju o seksu, ali istina je i da oni ponekad vole samo da se maze i izmene nežnost bez seksa. O da, dogodiće se situacija kada će i oni odbiti seks u maniru: “ Nemoj danas, nije mi do toga“.

 

 

Izvor: vecernji.hr

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike