Znaci ne moraju da znače

Foto: Lesya_green/Pixabay.com

Kao što smo već pisali, čak ni ono što se uzima kao siguran znak da neko vezu shvata ozbiljno ne mora uvek to da znači, jer ljudi mogu imati različite razloge da učine ovo ili ono. Najbolje je sagledati celu sliku, ne uzimati jedan znak kao dokaz bilo čega.
Ovakve stvari se dešavaju i muškarcima i ženama, i one kojima se dese najčešće ostave šokiranim, budu kao grom iz vedra neba. Na primer, jednom muškarcu se desilo da mu devojka s kojom se zabavljao kaže da je za njih dvoje isplanirala proslavu Nove godine u Amsterdamu, i to mu je saopštila mesecima pre dočeka. Obično, kad neko planira da nešto radi s vama nekoliko meseci unapred, to znači da vas planira kao deo svog života i kroz tih nekoliko meseci. Međutim, mesec dana posle saopštenog plana, pomenuta devojka je raskinula s tim muškarcem. Kada je, šokiran, uspeo da skupi snagu da pita njenu prijateljicu u čemu je stvar, ona mu je odgovorila da ta devojka apsolutno mrzi ideju da bi Novu godinu mogla da dočeka sama, pa zato priča takve stvari.
Slično je i s drugim znacima koji obično ukazuju na to da vas neko želi u svom životu još jako dugo. Čak ni verenički prsten ne mora da znači da će doći do venčanja, svašta se može desiti u međuvremenu – a dešava se i da onaj ko da verenički prsten zapravo ne želi brak, već pokušava da postigne nešto drugo.
Ono što je najbezbednije, onoliko koliko bezbednost i sigurnost u takvim stvarima uopšte postoje, jeste sagledati kompletnu sliku, ne stvarati je u sopstvenoj glavi od jednog znaka koji može, ali i ne mora da bude pozitivan, već videti kakva je celina. Recimo, ako je on nepouzdan, čas ga ima, čas ga nema, a upozna vas sa svojim prijateljima, sasvim je moguće da je i prethodnih pedeset devojaka isto tako upoznao s prijateljima, i da će to isto učiniti i sa sledećih pedeset devojaka. A ako vas pak u razumnom roku uvodi u sve aspekte svog žiivota, ako pravi planove za budućnost zajedno s vama, ako se vi pored njega osećate dobro i sigurno i voljeno, onda je verovatno da ćete vas dvoje imati lepu vezu, vezu koja će zaista potrajati.

Jedan komentar

  • Nataša Gajić

    Kada sam jednom davno upoznala momka, kojeg i danas znam ali čini mi se ne dovoljno da bi mi nešto ili bezgranično značio, sve je upućivalo na to da se dobro slažemo, “znamo od prije ko zna kad” i da će sigurno da traje bar do sljedeće rzmjene međusobnih snaga ili bar odmjeravanja onoga što očekujemo jedno od drugog, kad za to dođe vrijeme, a možda će trajati i trajati i duže.

Ostavite komentar