U trendu

Najpametniji na svetu: Ovaj mačak je naučio da se svađa sa vlasnicom! (VIDEO)

Mačke koje pričaju uglavnom smo imali priliku da gledamo u filmovima, ali ne i u stvarnom životu. Međutim, najpoznatiji mačak interneta, Stiven zapravo zaista može da komunicira sa svojom vlasnicom.

Iako 12-godišnja zvezda TikToka baš i ne ume da izmišlja šale poput Salema, mačka veštice Sabrine, Stiven je savladao umetnost komunikacije pomoću tastera.

Ukratko, crno-beli mačak ume da koristi raznobojnu zvučnu ploču kako bi svojoj vlasnici dao do znanja da želi da izađe, jede ili se pomazi. Tabla sadrži tastere sa snimljenim glasovnim sekvencama, koja kada se pritisnu omogućavaju Stivu da jasno saopšti svoje želje i potrebe.

“Stiv je oduvek bio veoma komunikativan i inteligentan, pa sam smatrala da je obuka AAC (augmentativna i alternativna komunikacija) tasterima za govor pogodan projekat”, objašnjava njegova vlasnica Kristina Vilson.

@kristiinawilson

The One Where I’m An Idiot And Steve Thinks All Beds Are His Property #hunger4words #fluentpet #talkingcat #talkingpet

♬ original sound – StinkTok

Vilsonova, stručnjak za ponašanje životinja, dobila je ideju za ovakvu vrstu obuke nakon što je videla poznatog Insta psa – Stelu, koja je uspela da prikupi više od pola miliona pratilaca na Instagramu.

Kada je videla kako napreduje, vlasniae Vilson se posvetila svojoj novoj opsesiji – učenju Stiva da sam iskaže svoje potrebe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar