najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Bivša manekenka otkrila mračnu stranu ovog zanimanja (video)

Niki Dubouz, bivša manekenka, o svojim iskustvima u ovom poslu progovorila je u jednoj od epizoda ‘Real Women Real Stories’, a sve detalje o svojoj karijeri odlučila je da razotkrije u memoarima ‘Washed Away: From Darkness to Light’.

Istakla je kako je htela da progovori i o strani spomenutog posla koju drugi ne vide.

– Bila sam uspešna manekenka koja je prošla kroz sve tamne strane koje možete da zamislite. Srećom, oporavila sam se od 17-godišnje borbe sa poremećajima u prehrani, zlostavljanja u detinjstvu, depresije i tako dalje. Tokom manekenske karijere spomenuti problemi su se pogoršali, a stvorili su se i novi – objasnila je Niki.

Nada se da će žene koje prolaze kroz sve ono što je iza nje odlučiti da potraže pomoć istog trena, prenose mediji.

-U isto vreme kada sam radila kao model u jednoj od najprestižnijih modnih agencija na svetu i snimala unosne kampanje, svakodnevno sam se suočavala sa nagovaranjima direktora moje agencije da spavam s njim. Imao je devojku, ali nju je uvek slao na snimanja u daleke zemlje kako bi u svojoj raskošnoj kući boravio sa drugim djevojkama. Nije gubio vreme ni kad sam ja bila u pitanju. Kad god je mogao, zvao me je kod njega kući – ispričala je Niki.

Priznala je da tada nije slušala svoj glas pa je mislila da mora da udovolji svima.

– Dopuštala sam drugima da me kontrolišu, a sve to je dovelo do toga da su me drogirali i silovali. Fotograf kojeg je unajmio direktor moje agencije silovao me na ručku u direktorovoj kući u Majamiju. Kada sam se nakon svega suočila s njim, rekli su me da ućutim i pokušali da me naprave ludom – ispričala je Niki.

Zaključila je da je došlo vreme da se žene zauzmu za sebe jer, kako je rekla, mnoge žive u poricanju i ne žele da priznaju da nije u redu to što im se događa.

– Društvo smatra da manekenke nisu inteligentne i da im najbolje ide samo poziranje, a ide se čak i do tih granica da je mišljenje da vode glamurozan život i da ne prolaze kroz stvarne događaje. Istina je daleko toga, a ove pretpostavke su netačne. Manekenke su ljudska bića koja treba tretirati sa poštovanjem. Njihov svet je sve samo ne glamurozan. Bolje rečeno, to može biti odvratan posao – tvrdi Niki.

– Vreme je da zaustavimo nasilje nad ženama u svim industrijama – zaključila je ova bivša manekenka.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike