U trendu

Kraj vladavine dekoltea?

Ako je suditi prema pisanju magazina Vog, dubokim dekolteima koji pokazuju previše je došao kraj.

Modna Biblija, kako mnogi nazivaju Vogue, ovog meseca u svom izdanju je napisao kako modeli sve više pokazuju svoja ramena, stomak i noge umesto grudi.

U članku pod nazivom „Očajnički tražeći dekolte“ stoji kako je upravo dekolteu koji je bio oružje seksipila, koji je zavodio i pokazivao žensku moć, došao kraj.

„Odbijajući stereotipe koji vladaju i proglašenjem kraja ere u kojoj su žene služile kao poslastica za muške oči, žene su počele da prihvataju svoju seksualnost u pozitivnom smislu i to bez prevelikog eksponiranja“, stoji u Vogu.

Stilistkinja Elizabet Salcman kaže kako se ovo dešava i zbog sve većeg broja jezivih komentara na društvenim mrežama. U situacijama kada se na fotografijama jedne glumice na Instagramu vidi veći dekolte, ona dobije 100.000 komentara, a 90 posto njih je namenjeno upravo njenim grudima. To nije zdravo“, rekla je stilistkinja.

Modni dizajneri su prihvatili ovaj trend prikrivanja grudi, pa su i svoju prodajnu liniju prilagodili novim željama njihovih kupaca. Sve su popularniji najobičniji pamučni grudnjaci, prenose mediji.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike