Srpska moda usred Njujorka

Modna dizajnerka Marina Mićanović imaće 13. septembra reviju na čuvenoj Nedelji mode u Njujorku, a dobila je i ponudu da bude kostimograf predstave na Brodveju.

“Ponuda za Brodvej mi je još u domenu neverice. Presrećna sam zbog toga. Reč je o predstavi inspirisanoj tangom, što je fantastično jer tango igram godinama. Dizajniranje i tango su moje dve velike strasti, a sada ću ih i povezati kroz ovaj projekat. Revija u Njujorku i ova ponuda sa Brodveja, to su velike stvari, predivne stvari. Jasno je da ovo je ovo prelomni trenutak u mojoj karijeri, ali i u životu”, izjavila je Mićanović.

Ovo je drugi put da Mićanović svoj rad predstavlja u Njujorku – u februaru ove godine učestvovala na nedelji mode u okviru grupne revije sa još dvojicom kolega iz Srbije, a sada se predstavlja potpuno samostalno u okviru AMCONYC platforme i to u udarnom večernjem terminu od 20 časova.

Autentični modni pečat Mićanovićeve koji ostavlja na svojim kreacijama još od prve kolekcije, prisutan je i sada.

Modele odlikuju avangardni krojevi sa mnogo ručnog rada, isprepletanim trakama, kolekcija dobija na punoći i inovaciji, a lepršavi materijali u intenzivnim bojama u kombinaciji sa kožnim detaljima prilagođeni su novom vremenu.

“Ova kolekcija je moj vid komunikacije sa ženama koje su otvorene da nose nešto drugačije i unikatno. To su dame koje vole da eksperimentišu, modno su osvešćene i prvenstveno svesne sebe”, objasnila je dizajnerka.

(Tanjug)

Ostavite komentar