U trendu

Srpski dizajneri na modnim revijama u Njujorku

Srpski dizajneri Zvonko Marković, Marina Ilić i Sanja Bobar predstaviće se 10 septembra na New York Fashion Week, jednoj od najznačajnjih modnih manifstacija an svetu.

Zahvaljujući ugovoru koji je pre dve godine Serbia Fashion Week potpisao sa platformom Art Heart Fashion- USA, dizajneri iz Srbije četvrti put zaredom biće na zvaničnom kalendaru New York Fashion Week-a.

Kako se ugovor odnosi na najprestižnije Nedelje mode u Americi – u Njujorku, Los Anđelesu, Majamiju i Vašington DC-u, neki od naših dizajnera već su postali poznati svetskoj modnoj eliti.

Tokom prethodnih izdanja New York Fashion Weeka, koja broje preko milion i po medijskih objava, to su učinili Zvonko Marković, Bata Spasojević, Vasilije Kovačev, Sanja Bobar, Ibrahim Vukelj, Vesna Milošević i Marina Mićanović.

Ove godine, 10. septembra, Zvonko Marković i Sanja Bobar vraćaju se na jednu od najtraženijih modnih pisti na svetu sa novim kolekcijama, dok će na istoj debitovati Marina Ilić.

Ovom prilikom, Serbia Fashion Week imaće veliku čast da promoviše manifestaciju, grad Novi Sad i Republiku Srbiju putem video spota koji će biti emitovan na New York Fashion Week-u, medisjki najpropraćenijoj Nedelji mode na svetu.

U septembru i oktobru neke od najistaknutijih dizajnera Srbije očekuju brojna putovanja i važna učešća na Nedeljama mode u Parizu, Milanu, St. Petersburgu, Pragu, Atini i drugim.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike