najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Srpski modni dizajneri osvajaju Njujork

Priliku da se pohvale da su učestvovali na Nedelji mode u Njujorku (NYFW), ovog septrembra imaće tri dizajnera iz Srbije i dva iz Crne Gore.

Zahvaljujući ugovoru koji je potpisala Nacionalna komora za modu sa platformom Art Hear Fashion, od ove godine, dizajneri Serbia Fashion Week-a imaće priliku da predstave svoje kolekcije na najprestižnijim Nedeljama mode u Americi.

Na Nedelji mode u Njujorku koja će biti održana od 11. do 15. septembra, svet će videti kreacije Vasilija Kovačeva, Bate Spasojevića i Vesne Milošević iz Srbije, kao i Sanje Bobar i Ibrahima Vukelja iz Crne Gore.

Uz brojna zvučna imena iz sveta mode, Sanja Bobar i Ibrahim Vukelj imaće reviju 12. septembra, dok će Vasilije Kovačev, Bata Spasojević i Vesna Milošević predstaviti svoje kolekcije na zatvaranju NYFW, 14. septembra, saopštili su iz agencije Kreativni Tim.

U čast učešća naših kreatora na njujorškoj modnoj smotri, Konzulat Republike Srbije u Njujorku organizovaće svečani prijem i izložbu 13. septembra, na kojem će biti predstavljeni radovi troje dizajnera iz Srbije koji i učestvuju na Nedeljim mode.

Njujorška nedelja mode nastala je 1943. godine kao potreba američkih kupaca i modnih novinara koji nisu imali mogućnost da putuju u Pariz.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike